Educație

Schimb de experinţă între Colegiul Cotea şi un liceu franţuzesc

Sorin Tudose
22 iun 2012 1280 vizualizări
Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focşani va primi duminică vizita unei eleve din Franţa aflată în ultimul an de studiu.

 Liceeanca, elevă la liceul profesional privat “Andre Alquiler” va junge în Focşani şi va sta în ţară timp de trei săptămani unde va face practică în domeniul protecţiei mediului. “În martie anul acesta am încheiat un parteneriat cu reprezentanţii liceului francez, aflat în administrarea comunităţii locale, un acord de mobilitate europeană. În cadrul acestui parteneriat o elevă de la ei urmează să vină la noi să facă practică atat în laboratoarele şcolare, cat şi la agenţii cu care avem contracte”, a declarat Remus Paraschiv, directorul de la Cotea. În schimbul de experienţă dintre cele două unităţi de învăţămant va avea loc şi o excursie pe Cheile Tişiţei şi nu numai. “Eleva vine singură, însă se va baza pe unul dintre profesorii noştri. Pentru anul viitor o să meargă şi de la noi nişte elevi în practică la liceul respectiv, dar încă nu s-a stabilit componenţa grupului”, a mai spus Paraschiv. Nu în ultimul rand, pană la finele anului, o delegaţie a colegiului vrancean va ajunge în regiunea franceză, însă doar la anul vor face şi elevii noştri practică la francezi. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.