Educație

Bacalaureat pe patul de spital

Ziarul de Vrancea
22 iun 2012 1218 vizualizări
Luni începe proba C - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

O absolventă a Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş“ Adjud a susţinut ieri proba de competenţe digitale din cadrul examenului de bacalaureat pe patul de spital. Eleva, care a fost internată în urmă cu cateva zile din cauza unor probleme medicale serioase, nu s-a putut deplasa la liceu, fiind nevoie ca ieri, în ultima zi de susţinere a probei D, să se deplaseze o comisie la spital. “Doi membri ai comisiei de examen s-au deplasat la spital cu un laptop şi un stick pentru internet, iar proba s-a desfăşurat normal”, a declarat inspectorul şcolar Marilena Oprea. Cealaltă candidată, de la Liceul Pedagogic, care a ajuns la spital zilele trecute întrucat i s-a făcut rău chiar înaintea probei de calculator, a susţinut examenul la liceu. Ieri au susţinut proba de competenţe digitale ultimii candidaţi programaţi, urmand ca tezele acestora să fie evaluate pană astăzi. Doi absenţi  au fost ieri la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”, însă numărul absenţilor la această probă este mai mare. Aceştia se pot prezenta la probele scrise ale bacalaureatului, dar nu pot obţine diploma decat după ce vor susţine proba într-o sesiune viitoare. Luni începe proba C - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. La aceasta sunt înscrişi 2.204 candidaţi, iar cei mai mulţi -1.662  au ales limba engleză. Alţi 531 de candidaţi susţin proba la limba franceză, 56 la spaniolă şi 8 la limba italiană. Anul acesta este primul an în care bacalaureaţii nu mai dau examen la limba rusă. Proba C a examenului de bacalaureat începe la ora 12,00, candidaţii fiind testaţi în ceea ce priveşte înţelegerea unui text audiat, iar în aceeaşi zi, dar de la ora 13.30, candidaţii susţin proba scrisă. Marţi şi miercuri, absolvenţii de liceu îşi vor demonstra abilităţile orale în ceea ce priveşte o limbă de circulaţie internaţională. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.