Educație

Inspectorii şcolari îşi pregătesc locuri călduţe

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 3076 vizualizări
Se anunţă vremuri grele la IŞJ .Vara va aduce schimbări importante

19 din 23 de inspectori şcolari au devenit experţi în management educaţional în acest an. Cei care fac notă discordantă în IŞJ sunt Nadia Lefter, Robert Graur, Fănel Lipan şi Bănel Bărbieru. Acesta din urmă şi-a depus documentaţia în prima sesiune a concursului de expert în management educaţional însă nu a întrunit punctajul minim pentru a fi admis. Acum, Bănel Bărbieru mai face o încercare. Statul de expert în management educaţional este cerinţă obligatorie, din acest an, pentru participarea la concursul de ocupare a unui post de inspector şcolar, director sau director adjunct. Vara va aduce schimbări atat în Inspectoratul Şcolar, unde noul general va dori să se înconjoare de oameni de încredere, debarasandu-se de cei ai democratului Stan Rogoz, cat şi la nivelul şcolilor. Inspectorii ţintesc şi un post de director cand la IŞJ nu se va mai putea, dacă avem în vedere experienţa anilor trecuţi, cand foştii inspectori ori s-au pensionat, ori au fost numiţi pe posturi de directori de şcoli. Şi directorii încă pe funcţii doresc să-şi păstreze postul, dacă avem în vedere numărul celor care s-au înscris la concursul de expert în managementul educaţional în această sesiune. 20 dintre cei 119 candidaţi la acest statut sunt directori sau directori adjuncţi. Printre aceştia, Tatiana Apostu - director adjunct Colegiul „Gheorghe Balş„ Adjud, Mariana Dondoi – director adjunct Liceului de Arte „Gheorghe Tattarescu”, Petrică Moraru -director adjunct Şcoala „Duiliu Zamfirescu”, Liliana Nechita-director Şcoala „Angela Gheorghiu” Adjud, Claudia Tudorancea – director Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Mihălceni. O parte dintre directorii în funcţii ar putea avea concurenţă la un concurs viitor, cum este cazul Şcolii „Duiliu Zamfirescu”, Colegiului Unirea sau Economic. La statutul de expert în management educaţional mai aspiră profesorii Adrian Atarcicov de la Unirea, al cărui nume a fost vehiculat la un moment dat pentru şefia IŞJ, Adrian Avram şi Angela Dorneanu de la Liceul Teoretic „ Emil Botta” Adjud, Nicoleta Căinap şi Mitriţa Dumitrache de la Şcoala „Duiliu Zamfirescu” şi Camelia Fiştoc de la Economic. La acest concurs s-a înscris şi Liliana –Jeny Mihai, proaspăta directoare de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
catalin craiu, acum 4298 zile, 3 ore, 28 minute, 35 secunde
inspectoratul scolar vrancea....ce fac aia acolo,ce inspecteaza,ca profesoarele de romana de la edmond nicolau din 2006 pana astazi tot intr-o spaga la bacalaureat....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.