Educație

Liceenii au căutat reperele Focşaniului

Sorin Tudose
21 iun 2012 2058 vizualizări
Cateva zeci de elevi de la şapte licee din judeţ au participat ieri la un treasure hunting intitulat “Cunoaşte-ţi oraşul!”, acţiune ce a avut ca scop promovarea unor obiective turistice ale oraşului în randul tinerilor.

Elevii au urmărit indiciile pentru a putea ajunge la diverse obiective ca fosta BNR, fosta Cameră de Comerţ, Statuia Independenţei, Casa Macridescu, Casa Armatei etc. “Vizitând aceste locaţii, participantţilor li s-a atras atenţia asupra istoriei oraşului Focşani, precum şi asupra unor personalităţi remarcabile. Activitatea face parte din proiectul Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, «Focşani – între cunoaştere şi admiraţie», proiect a cărui derulare a început pe 5 iunie prin organizarea unor chestionări ale elevilor în legătură cu oraşul Focşani, fiind continuat cu lansarea unei pagini Facebook unde au fost postate interviuri”, se arată într-o informare. (S. T.)

Faza judeţeană a concursului “Prietenii pompierilor”

Ieri a avut loc faza judeţeană a concursului “Prieteni pompierilor” pe Stadionul Tineretului Focşani, competiţia fiind organizată de IŞJ în colaborare cu ISU. Fiecare echipaj participant la competiţie a fost format din zece elevi, cu vârsta între 10 şi 15 ani. Participanţii au trebuit să treacă trei probe, dintre care una teoretică şi două practice, acestea constand în pista de îndemânare peste obstacole şi proba sportivă - ştafetă de 400 m cu obstacole. La finalul competiţiei, la băieţi, primul loc a fost ocupat de echipa Şcolii „Al. Vlahuţă” Gugeşti, iar la fete, de echipa Şcolii „Ioan Câmpineanu” Câmpineanca. Concursul a fost organizat în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.