Educație

Cuziştii, printre cei mai buni debateri din Moldova

Sorin Tudose
18 iun 2012 2323 vizualizări
Zilele trecute s-a desfăşurat la Slănic Moldova concursul regional de dezbateri Karl Popper - 2012 la care au participat elevi de liceu din mai multe judeţe din Moldova, Vrancea fiind reprezentată de echipa de la Cuza, coordonată de profesoara Teodora Bentz.

În urma participării la concurs, cuziştii Alexandru Munteanu, Cătălina Bejan şi Andra Curcă au ajuns pană în semifinale unde a caştigat locul III. Mai mult, Andra Curcă a obţinut locul II în topul celor mai buni vorbitori prezenţi la Slănic Moldova. „Sunt mandră că am reuşit să atrag atenţia arbitrilor asupra strategiei, conţinutului şi stilului argumentării mele. Am avut emoţii. Foarte mulţi vorbitori meritau să ocupe acest loc II în ierarhia celor mai buni debateri din Moldova. Sunt onorată că am adus acasă acest premiu”, spune Andra Curcă. Elevii au dezbătut probleme de interes pentru ei şi colegii lor, cat şi pentru Consiliul Naţional al Elevilor. Una dintre temele abordate a fost prezenţa camerelor de luat vederi la examene. Concursul a fost organizat de ARDOR Moldova în parteneriat cu MECTS, finanţat de către ANST şi Direcţiile Judeţene de Sport şi Tineret. “Folosirea limbajului academic şi a retoricii în timpul dezbaterii, aplicarea abilităţilor de gandire critică în exersarea dialogului reprezintă pentru şcoala vieţii două trepte necesare formării unui om de succes”, transmit reprezentanţii Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.