Educație

Diva Angela Gheorghiu, ambasador UNESCO al Păcii

Iulia Crețu
15 iun 2012 5191 vizualizări
Celebra soprană născută la Adjud, Angela Gheorghiu, a fost numită ambasador UNESCO al Păcii.

Diva muzicii clasice a fost invitata de onoare a celei de-a zecea ediţii a Tuscan Sun Festival din Florenţa pentru un concert sub egida UNESCO. Învestitura oficială în funcţie va avea loc la Paris, în prezenţa oficialilor UNESCO. Artista sprijină acţiunile organizaţiei, onorariul său la acest concert fiind donat în scopuri caritabile. Angela Gheorghiu susţine misiunea UNESCO de dezvoltare a dialogului intercultural prin educaţie, cultură, comunicare şi informare şi speră ca gestul său să contribuie la creşterea nivelului de conştientizare a problemelor semnalate de această organizaţie. La concertul de la Florenţa, Angela Gheorghiu l-a avut ca invitat pe tenorul albanez Saimir Pirgu, fiind acompaniaţi de Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino sub bagheta dirijorului Eugene Kohn. Spectatorul surpriză la acest concert a fost Andrea Bocelli, prieten vechi şi partener de scenă al sopranei. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
valeriu b., acum 4328 zile, 23 ore, 38 minute, 32 secunde
Revin cu propunerea ca marii oameni de cultura din Vrancea sa aiba in Focsani o alee in care sa se regaseasca numele lor,cum a facut Oprescu in Bucuresti.D-ra ziarista Iulia Cretu poate face opinie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.