Educație

Reuniune de clasă după 57 de ani, de la Liceul de Băieţi

Sorin Tudose
14 iun 2012 1849 vizualizări
Grupul de absolvenţi de pe vremea cand şcolile nu erau mixte s-a revăzut ieri la liceul Unirea

Zi specială pentru circa 15 foşti absolvenţi ai Colegiului Naţional “Unirea” Focşani. Caţiva elevi de odinioară ai promoţiei 1955 s-au reunit la şcoală după o viaţă de om, 57 de ani. Spre deosebire de alte reuniuni care s-au făcut la liceu în ultima vreme aceasta era specială pentru că era compusă doar din bărbaţi, de pe vremea în care liceul Unirea încă era exclusiv de băieţi, tot aşa cum Cuza era de fete. Doar două doamne erau prezente în grup, dar acestea erau soţiile unora dintre absolvenţi. Intraţi în clădirea unde au adunat atatea amintiri şi momente plăcute uniriştii s-au apucat imediat de povestit. Soţiile lor au glumit spunand că pe vremea lor nici măcar nu aveau băieţi în liceu, iar în zilele noastre fetele stau împreună cu băieţii în aceeaşi bancă. Grupul a intrat ulterior în sala de festivităţi unde Cornel Noană, directorul instituţiei de învăţămant, le-a dat şi lor vestea restaurării liceului, spunandu-le că Unirea a rămas exact acolo unde l-au lăsat în urmă cu 57 de ani şi anume pe primul loc în topul instituţiilor de învăţămant din judeţ. Totodată acesta s-a mai mandrit şi cu promovabilitatea de 100% pe care a înregistrat-o anul trecut elevii care au dat bacalaureatul. Promoţia 1957 s-a întalnit pentru prima dată în 1985, după 30 de ani de la absolvire şi în ultimii ani a încercat pe cat posibil să se vadă mai des. Emoţionant a fost momentul în care unul dintre uniriştii care nu a putut ajunge la întalnire din cauza sănătăţii precare a fost sunat de colegi primind urări de sănătate de la fiecare din foştii colegi prezenţi. Interesant este că mulţi dintre liceeni de altădată au ajuns profesori universitari. După ce au depănat amintiri uniriştii s-au îndreptat spre un restaurant pentru a petrece cateva ceasuri într-o ambianţă mai relaxată. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.