Educație

Meciurile de debate se îndreaptă şi spre elevii de gimnaziu

Sorin Tudose
7 iun 2012 1974 vizualizări
Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” a încheiat un parteneriat cu mai multe şcoli pentru cultivarea apetitului pentru dezbateri

Caţiva liceeni de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi elevi de la mai multe şcoli generale din judeţ au participat ieri la un meci de debate demonstrativ organizat de profesorii cuzişti. În deschidere, Alina Maiereanu, directoarea instituţiei, alături de doi elevi ai liceului, au făcut o prezentare a tot ceea ce însemnă Colegiul Cuza şi spiritul cuzist al elevilor de clasa a VIII-a care trebuie să se decidă spre ce liceu se vor îndrepta. În tot acest timp, pe un panou de proiecţie au rulat imagini cu activităţile şcolare şi extraşcolare care au loc în liceu. Ulterior, profesorii coordonatori Teodora Bentz şi Adrian Canae au vorbit despre ceea ce înseamnă o dezbatere, după care a debutat meciul. Parteneriatul educativ dintre colegiul din Focşani şi nouă şcoli generale presupune cultivarea abilităţilor de viaţă şi dezvoltarea capacităţii de argumentare. Printre obiectivele proiectului se numără optimizarea comunicării celor 30 de elevi de liceu selectaţi pentru clubul de dezbateri şi a celor 40 de elevi invitaţi de la şcolile generale cat şi cultivarea încrederii în propriile abilităţi de comunicare. Se mai doreşte ca elevii de liceu să poată ţine un discurs pro şi contra de 6-8 minute în faţa unui auditoriu folosind tehnici de autocontrol şi persuasiune. De-a lungul timpului, Colegiul Cuza a obţinut rezultate bune la competiţiile naţionale de debate, semn că această activitate extraşcolară este apreciată în liceu. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.