Educație

Obedienţă jenantă a şefei IŞJ faţă de preşedintele CJ Vrancea!

Ziarul de Vrancea
7 iun 2012 10422 vizualizări
“Vreau să-i mulţumesc dlui preşedinte Marian Oprişan!”, a declarat inspectorului şcolar general Vasilica Zaharia ieri, la preluarea microbuzelor trimise în judeţ de Ministerul Educaţiei u declaraţia, exprimată în plină campanie faţă de un candidat, arată obedienţa oamenilor promovaţi de Oprişan u în tot acest timp, cadrele didactice din judeţ cer depolitizarea sistemului de învăţămant

 Predarea către primării a celor patru microbuze şcolare trimise în Vrancea din partea Ministerului Educaţiei a dat ocazia noii şefe a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea, inspectorul general interimar Vasilica Zaharia, să exprime în mod obedient mulţumiri faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Marian Oprişan, care, nici personal şi nici instituţional, nu are nici un merit în această privinţă. “Este o ocazie pentru domnul preşedinte Marian Oprişan să ne facă pe această cale o surpriză. (…)S-a hotărat ca în judeţul nostru să mai fie repartizate încă patru microbuze, probabil în scurt timp vor mai veni şi altele şi pe această cale vreau să-i mulţumesc dlui preşedinte Marian Oprişan că nu uită nici o clipă de copii, de şcolile din Vrancea şi ne are permanent în imagine”, a fost declaraţia surprinzătoare pe care inspectorul general Vasilica Zaharia a dat-o ieri presei din proprie iniţiativă. Culmea este că Oprişan nici nu era de faţă, însă şefa IŞJ s-a gandit să profite de ocazia ivită pentru a-i trimite “bezele electorale” şefului ei politic. Care este totuşi meritul CJ în venirea microbuzelor? Ministerul a fost cel care a solicitat în aprilie IŞJ Vrancea o listă cu zece localităţi care urmează să beneficieze de microbuze, iar primele patru au fost repartizate în ordinea priorităţilor. Mai mult, microbuzele au fost parcate în curtea comună a Primăriei, Prefecturii şi CJ Vrancea, iar predarea acestora s-a făcut din respectiva locaţie, deşi iniţial acestea fuseseră duse la sediul IŞJ. “Venirea acestor microbuze a fost pentru noi o surpriză, cel puţin pentru mine o mare surpriză, nu am ştiut nici măcar că ele au fost solicitate, deşi ştiam că este mare nevoie de ele la nivelul judeţului”, a adăugat Vasilica Zaharia. Întrebată de ce este atat de surprinsă de venirea acestor microbuze în condiţiile în care solicitarea MECTS datează din aprilie, şefa IŞJ a răspuns: “Am fost suprinsă pentru că acum am aflat de ea, eu am fost numită inspector general de o săptămană, deci normal că acum am aflat!”.  (Gabriel SAVA)
 
Noile microbuze şcolare vor „sta pe dreapta”


Microbuzele şcolare ajunse săptămana aceasta la IŞJ şi repartizate ieri şcolilor pentru care au fost solicitate vor staţiona în garaj. Şi asta întrucat primăriile nu pot angaja şoferi, posturile fiind blocate. Primarii spun că era nevoie de suplimentarea mijloacelor de transport pentru elevi, însă nu are cine să se urce la volanul acestora. „Ca să angajez şofer trebuie să plece 7 persoane din primărie”, spune primarul oraşului Mărăşeşti, Ion Vlase, care recunoaşte faptul că microbuzul repartizat Şcolii 2 Mărăşeşti „va sta puţin pe dreapta” pană cand se vor găsi soluţii pentru deblocare unui post de şofer la nivelul instituţiei pe care o conduce. Aici era nevoie de încă un microbuz, cel existent preluand zilnic  40 de elevi din Haret în două curse. Alţi 40 de elevi din satele Călimăneşti, Pădureni şi Doaga fac naveta cu trenul, iar noul microbuz a fost solicitat pentru aceştia. Celelete trei microbuze au fost preluate ieri de reprezentanţii primăriilor Nereju, Năruja şi Dumitreşti şi au ca destinaţie transportul elevilor din Chiricari, Podul Nărujei şi Poeniţa. Microbuzele au cate 16 locurie, iar valoarea unuia este de peste 118 mii de lei. Alte 6 microbuze sunt aşteptate în Vrancea în perioada următoare, potrivit solicitărilor IŞJ. Acestea ar urma să ajungă la Şcolile Şerbăneşti, Dealul Lung, Slimnic, Bogheşti, Vizantea Răzăşească şi Vulturu. (M. V.)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
alina, acum 4331 zile, 17 ore, 4 minute, 30 secunde
Ce-i cu domnisoara asta batrana? Alta acritura "competenta"...nici PSD-ul n-a reusit sa aduca un inspector bine pregatit.
ALCIBIADE, acum 4331 zile, 20 ore, 6 minute, 35 secunde
multumirea, daca chiar trebuia facuta,putea fi adresata ministerului,Marean n are nici o legatura cu aducerea microbuzelor, d- ra inspector general nu stia asta !!
Vlad Tepes, acum 4331 zile, 22 ore, 55 minute, 31 secunde
Se vede ca doamna a ramas cu unele expresii de la al Congresul XII al PCR. cand se aduce osanale conducatorului iubit.Fiti linistiti ca urmeaza si altele acesta a fost inceputul.Ii dau dreptate citeste integral
e mata , acum 4331 zile, 23 ore, 21 minute, 39 secunde
radule
nacu, acum 4332 zile, 32 minute, 38 secunde
Doamne unde au gasit comunista asta batrana?
Radu, acum 4332 zile, 7 ore, 14 minute, 27 secunde
Pe ultima suta de metri acest Vlase al USL-ului doreste sa foloseasca microbuzele pentru a aduce mimozele din primarie de la gara...iar copiii fac naveta cu trenul fara sa le fie decontata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.