Educație

Oprirea cotizaţiei pe statul de plată reporneşte motoarele sindicatelor

Ziarul de Vrancea
6 iun 2012 1300 vizualizări
Revenirea la reţinerea cotizaţiei sindicaliştilor pe statul de plată decis de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, este salutată de sindicate.

După ce în noiembrie 2011, ministrul Daniel Funeriu a decis scoaterea de pe statul de plată a cotizaţiei de 1%, sindicatele s-au văzut în situaţia în care veniturile au scăzut consistent, numărul membrilor de sindicat care îşi plăteau lună de lună cotizaţia scăzand simţitor. La Vrancea veniturile au ajuns chiar şi la jumătate. “Au fost luni cand s-au încasat şi 45 de mii de lei, dar treptat, pe măsură ce membrii noştri au intrat în posesia unor sume ca urmare a unor hotărari judecătoreşti, am ajuns în ultima lună la încasări de 60 de mii de lei”, a declarat liderul filialei judeţene a SLI, Emil Tudor. Acum, odată cu oprirea cotizaţiei pe statul de plată sindicatul va avea o certitudine a încasărilor lunare. “Dacă pană acum încasările erau de cel mult 80%, de acum vor creşte, cotizaţiile urmand să se colecteze în procent maxim”, a mai spus Emil Tudor. Membrii de sindicat nu par deloc deranjaţi că de acum cotizaţia se va opri pe statul de plată. ”Îmi este indiferent. Eu oricum plăteam la sindicat. Nu această cotizaţie mă deranjează, ci faptul că se opreşte CAS-ul. Eu oricum plătesc toate serviciile medicale. Aş prefera să nu se oprească acest CAS şi să plătesc serviciile medicale atunci cand am nevoie”, a declarat profesorul Romulus Buzăţelu de la CNU. (M. V.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.