Educație

Liceenii, provocaţi să devină ofiţeri în Armată

Raluca Manolache
6 iun 2012 1027 vizualizări
Tinerii absolvenţi de liceu pot urma o carieră în Armată dacă îşi doresc acest lucru Aceasta pentru că Centrul Militar Judeţean (CMZ) Vrancea, prin Biroul Informare, Recrutare, caută liceenii aflaţi în anul terminal sau tineri care au obţinut deja diploma de bacalaureat pentru a candida pentru posturile scoase la concurs de academiile din sistemul militar.

Este vorba despre Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Tehnică Militară şi Institutul Medico-militar „Carol Davila”, iar dosarele se pot depune la CMZ pană pe 22 iunie. De menţionat este faptul că limita de varstă este 26 de ani, iar pentru categoria navigant aceasta este de 24 ani. Concursul de admitere pentru categoria ofiţeri filieră directă se desfăşoară în două etape. Astfel, prima etapă se desfăşoară la Birourile de Informare-Recrutare şi ulterior la Centrele Zonale de Orientare şi Selecţie şi constă în recrutarea şi selecţia candidaţilor, iar a doua etapă se desfăşoară la academie şi constă în susţinerea unui examen de admitere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.