Educație

Şefia IŞJ, scoasă la concurs

Ziarul de Vrancea
6 iun 2012 1897 vizualizări
Actualul inspector general interimar îşi doreşte postul în continuare

Postul de şef al IŞJ Vrancea este scos la concurs. Înscrierile pentru ocuparea acestuia se fac la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean în perioada 27 iulie-3 august 2012. Dosarele candidaţilor vor fi apoi trimise la Ministerul Educaţiei, care le va valida şi va organiza concursul pană pe 15 septembrie 2012. De altfel, Ministerul Educaţiei scoate la concurs toate posturile de inspector general din ţară. Condiţiile de participare sunt prevăzute în OMECTS 5557 din 7 octombrie 2011 publicat în Monitorul Oficial 753 din 26 octombrie 2011. Potrivit acestuia, cadrele didactice care aspiră la postul de şef al IŞJ Vrancea trebuie să îndeplinească nouă condiţii. Prima se referă la calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional, a doua condiţie se referă la absolvirea unei instituţii de învăţămant superior cu diplomă de licenţă. Candidaţii trebuie să fie titulari în învăţămant cu gradul didactic I sau să deţină titlul ştiinţific de doctor, să aibă vechime în învăţămantul preuniversitar de cel puţin 8 ani din care minimum 5 ani în ultimii 10, să obţină calificativul “foarte bine” în ultimii 5 ani şi să nu fie sancţionaţi disciplinar în anul şcolar curent. De asemenea, trebuie să prezinte o recomandare referitoare la calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea Consiliului Profesoral al unităţii de învăţămant sau a Consiliului de Administraţie al IŞJ, ori recomandarea conducerii instituţiei în care îşi desfăşoară activitatea la momentul organizării concursului; să nu fi desfăşurat poliţie politică; să fie apt medical şi să aibă, la momentul susţinerii concursului, varsta cu cel puţin patru ani mai mică decat varsta legală de pensionare. În prezent, IŞJ Vrancea este condus cu delegaţie de Vasilica Zaharia, numită politic de PSD în funcţie, secondată fiind de PDL-istul Stan Rogoz. Dacă Vasilica Zaharia a declarat că se va înscrie la concurs, adjunctul interimar Stan Rogoz a evitat un răspuns clar, rezumandu-se la a spune că mai este timp pană la debutul perioadei de înscriere. Fostul şef al IŞJ, liberalul Iordache Bostan, a pierdut şansa de a participa la concurs întrucat mai are pană la varsta pensionării mai puţin de patru ani. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4338 zile, 4 ore, 21 minute, 17 secunde
...fiecare are dreptul sa aduca la cunostinta intentiile sala electorilor... numai in Vrancea PSD-ul nu lasa pe nimeni altcineva, nici macar sa-si exprime opiniile. Am ajuns ca-n comunism! HUOOO
, acum 4338 zile, 15 ore, 10 minute, 23 secunde
Hi hi, incepe caracatita PDL sa piarda tentaculele, imi place!! Imi place si cum il uscheste Bacinski pe Trasca cu gorneta lui electorala!! VANATOAREA DE VRAJITOArE INCEPU!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.