Educație

Tot mai mulţi profesori vranceni vor funcţii de conducere

Ziarul de Vrancea
4 iun 2012 2069 vizualizări
In corpul naţional de experţi în management educaţional au fost promovate 172 de cadre didactice vrâncene

Tot mai multe cadre didactice aspiră la statutul de director, director adjunct sau inspector şcolar. Acest aspect reiese din numărul tot mai mare al dascălilor care doresc să intre în corpul naţional de experţi în management educaţional, ceea ce le conferă posibilitatea să ocupe o funcţie de conducere în sistemul în care activează. În prima serie a concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional 2012 au fost promovate 172 de cadre didactice vrâncene, cele mai multe dintre acestea, potrivit reprezentanţilor ISJ, fiind din Focşani. Având în vedere faptul că nu s-a mai organizat concurs pentru ocuparea funcţiilor de director şI inspector şcolar în ultimii trei ani, un număr însemnat de dascăli se aşteaptă şi la cea de-a doua sesiune a concursului de selecţie pentru constituirea corpului national de experţi în management educaţional 2012. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, doritorii îşi pot completa formularul de selecţie online în aplicaţia informatică în perioada 6-17 iunie 2012, urmând ca pe 18 iunie să fie afişate listele candidaţilor admişi în această etapă. Între 19 şi 27 iunie la Inspectoratul Scolar Judeţean se depun portofoliile de către candidaţii declaraţi admişi după etapa de selecţie online. Evaluarea portofoliilor se va face în perioada 2-11 iulie, iar pe 12 iulie vor fi validate rezultatele selecţiei de către consiliul de administratie al ISJ şi vor fi afisate rezultatele evaluării. Depunerea contestaţiilor se va face în perioada 13-19 iulie, rezolvarea acestora este programată pentru perioada 20-23 iulie, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pe 24 iulie. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.