Educație

Alexandru Tucan, sportivul anului la Unirea

Alex Smeu
21 iun 2006 2523 vizualizări
Fiul antrenorului de handbal Lucian Tucan a fost premiat pentru rezultatele pe plan sportiv obtinute la Colegiul National "Unirea"

Incepind din acest an, la fiecare sfirsit de an scolar, catedra de educatie fizica a Colegiului National "Unirea" Focsani va desemna cel mai bine si complex elev pregatit sportiv al liceului in anul

scolar respectiv. Astfel, fiecare profesor al catedrei trebuie sa desemneze trei sau patru elevi care vor participa la acest concurs anual. Anul acesta au participat urmatorii elevi:

u Stefan Olteanu (clasa 10 A), Alexandru Tucan (clasa 12 C), Adrian Constantin (clasa 9 B), Cristi Corciova (clasa 12 D), Victor Solomon (clasa 10 A), Constantin Popoiu (clasa 10 C), Danut Mocanu (clasa 9 C), Teodor Rosu (clasa 11 C) si Bogdan Vescu (clasa 11 B)

Participantii au avut de trecut sapte probe, acestea fiind alergarea de rezistenta (2 km), viteza (50 metri plat), saritura in lungime de pe loc, tractiuni la bara fixa, 10 lovituri a mingii cu piciorul care sa nimereasca bara transversala a portii, 10 aruncari libere la baschet de la 3 puncte si flotari. Anul acesta competitia a fost cistigata de elevul absolvent Alexandru Tucan, care a reusit sa treaca de sase probe din cele sapte, acumulind 18 puncte. Acesta a primit o diploma si titlul "prof. Zigmund Lupu" in valoare de 100 de dolari, oferit de Tony Lupu, baiatul regretatului profesor. Pe locul 2 s-a clasat Andrei Corcioava, iar pozitia a 3-a a fost ocupata de Stefan Olteanu. "Acest concurs vine sa completeze paleta larga de activitati sportive ale Colegiului National "Unirea" pe parcursul unui an scolar, dar cu atit mai mult acest concurs este unul de mare ambitie, vointa, daruire, spirit de sacrificiu si toate acestea pentru a fi numarul unu din punct de vedere sportiv in acel an. Nu intimplator a cistigat Alexandru Tucan, el fiind fiul antrenorului emerit Lucian Tucan, care de asemenea este absolvent al Liceului

"Unirea" si iata ca inca o data se dovedeste sa spiritul unirist se pastreza din generatie in generatie", ne-a declarat profesorul Viorel Paizan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.