Educație

IŞJ pierde din nou în instanţă în faţa secretarei Liceului de Artă

Ziarul de Vrancea
3 iun 2012 2204 vizualizări
Impulsionată de o altă decizie a instanţei, secretara liceului a cerut în justiţie acordarea gradaţiei de merit şi a obţinut câştig de cauză u decizia crează un precedent la nivelul IŞJ întrucat gradaţiile nu se acordă din acest an decat cadrelor care predau la catedră

Secretara Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu” din Focşani a obţinut a doua victorie în instanţă în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea. Nemulţumită că Inspectoratul Şcolar i-a respins dosarul pentru gradaţia de merit, Sorina Sofia Dragomir şi-a cerut drepturile în justiţie. Dosarul i-a fost respins având la bază un ordin al ministrului Educaţiei care prevede că în acest an personalul didactic auxiliar nu mai beneficiază de gradaţie de merit. „Potrivit acestuia, începând din 2012 numai cadrele didactice pot beneficia de gradaţie de merit, ori dumneaei face parte din categoria personalului didactic auxiliar”, a declarat inspectorul pe probleme de management  şcolar, Emil Radu. Secretara şefă de la Liceul de Artă, având experienţa anului trecut, când pe lista beneficiarilor gradaţiei de merit s-a aflat şi personal didactic auxiliar, nu a renunţat la drepturile sale, pe care le consideră justificate. „Mi-am depus dosarul pentru gradaţie atât ca făcând parte din categoria personalului didactic cât şi din categoria personalului de conducere, potrivit Legii 284/2010 şi Legii Educaţiei”, explică Sorina Sofia Dragomir. Instanţa s-a lăsat înduplecată de faptul că secretara a invocat în favoarea sa atât Legea Educaţiei cât şi Constituţia României. ”Atât timp cât există în sistem persoane care beneficiază de gradaţie conform articolului 264 din Legea Educaţiei nu înţeleg de ce mi se îngrădeşte acest drept. În plus, toţi cetăţenii ţării sunt egali în drepturi, conform Constituţiei”, a adăugat secretara Sorina Sofia Dragomir. Avocatul acesteia s-a mai bazat şi pe faptul că un ordin de ministru nu este mai presus de o lege. Prin hotărârea instanţei, Inspectoratul Şcolar se vede obligat să reanalizeze dosarul secretarei şefe a Liceului de Artă şi, mai mult, să îi rezerve o gradaţie de merit. Completul de judecată a respins, în acelaşi timp, o altă solicitare a reclamantei, respectiv blocarea procedurii de acordare a gradaţiilor de merit. „Vom face recurs”, a declarat inspectorul pe probleme de management şcolar, Emil Radu. Sorina Sofia Dragomir nu se află la prima victorie împotriva IŞJ. În urmă cu un an aceasta şi-a cerut tot în instanţă drepturile salariale, având sentinţă definitivă în favoarea sa. Anul acesta s-au acordat 219 gradaţii de merit la nivelul judeţului. Potrivit Legii Educaţiei, gradaţia se acordă pentru 16 % din posturile didactice existente la nivelul IŞJ, reprezintă 25 la sută din salariul de bază şi se atribuie prin concurs, pe o perioadă de cinci ani, motiv pentru care este atat de ravnită de angajaţii din sistemul de învăţămant. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.