Educație

Rezultate neschimbate după contestaţii la bac-ul olimpicilor

Ziarul de Vrancea
3 iun 2012 1029 vizualizări
Cei doi rugbişti de la Liceul cu Program Sportiv Focşani vor fi nevoiţi să repete examenul de bacalaureat, întrucat contestaţiile lor au fost soluţionate nefavorabil.

Cei doi au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială de la Bacau. Este vorba despre Alexandru Călugăru si Dragoş Toroc, ambii de la Liceul cu Program Sportiv şi foşti componenţi ai lotului naţional de rugby sub 19 ani. Doar şapte dintre candidaţii care au depus contestaţii au fost admişi după recorectarea lucrărilor, promovabilitatea crescând de la 34,2% la 35%, potrivit rezultatelor finale publicate de Inspectoratul Scolar Judeţean Bacău. Atât candidaţii eliminaţi cât şi cei care au picat bacalaureatul la scris sunt sportivi de performanţă. După rezultatele extrem de slabe ale bacaluareatului olimpicilor, ministrul interimar al educaţiei, Liviu Pop, a declarat că va lua în discuţie propunerea sindicatelor din învăţământul preuniversitar de modificare a sistemului de organizare a examenului maturităţii. Astfel, este foarte posibil ca din 2013 bacalaureatul să cuprindă şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.