Educație

Colegiul Economic - locul I pe ţară la consursul Business Plan

Sorin Tudose
3 iun 2012 1498 vizualizări
Ana-Maria Dobre şi Florin Hulubă au impresionat juriul cu idea lor de afaceri

Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani se mandreşte cu elevii săi Ana-Maria Dobre şi Florin Hulubă, aceştia reuşind să caştige la finele săptămanii trecute o importantă competiţie naţională. Este vorba de concursul Business Plan unde, sub îndrumarea profesoarei Sonica Dărmănescu, elevii au reuşit să se claseze pe primul loc la fiecare etapă a competeţiei cu planul de afaceri al virtualei F.E. Golden Wine MK SA, cu aplicabilitate în viaţa reală. Liceenii focşăneni au reuşit să impresioneze juriul atat cu ideea lor de afaceri, cat şi cu modul de prezentare. Juriul a fost unul exigent, format din specialişti în domeniu, în frunte cu Adriana Luminiţa Iacob, director general al Registrului Comerţului. Pe langă diplome, elevii au obţinut şi un premiu în bani şi au fost invitaţi la emisiunea Pro Business de pe canalul The Money Channel, pe 1 Iunie. Ana-Maria şi Florin au de acum o uşă deschisă, acesta fiind un pas important în viitoarea lor carieră de oameni de afaceri. “Ana va deveni un manager general de succes, la o companie multinaţională”, i-a prezis în emisiunea amintită Marius Oprea, vicepreşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Romania (PTIR). “Vă fur idea şi vin în Focşani să deschid această afacere”, a glumit Florin Jianu tot de la PTIR. Firma “economiştilor”, care are ca profil de activitate comercializarea vinurilor, se află acum la ora bilanţului. Golden Wine a reuşit să strangă pe parcursul acestui an nenumărate premii la targuri, certificatul Marcă de Calitate – nivelul avansat, culminand acum cu locul I la Bussines Plan. Toate acestea sunt rezultatul muncii elevilor de la clasa a XI-a B, a profesorului coordonator Sonica Dărmănescu, dar şi a întregului colectiv de cadre didactice de la aria curriculară Tehnologii, precum şi a profesorilor de cultură generală, care predau la această clasă şi care au înţeles rolul firmelor de exerciţiu. Competiţia a fost organizată de Ministerul Educaţiei, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, EURO 26, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi Kulturkontakt Austria. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.