Educație

Profesorii de la Pedagogic cer şi ei depolitizarea şcolilor

Sorin Tudose
30 mai 2012 6172 vizualizări
Cadrele didactice se alătură astfel demersului iniţiat de profesorii de la Colegiul “Al. I. Cuza” u profesorii cer ca pe viitor, consiliul profesoral să fie învestit cu dreptul de a aviza înscrierea candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiei de director

Colectivul Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Focşani subscrie la initiaţiva profesorilor de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, privind depolitizarea învăţămantului romanesc şi a celui vrancean în mod special. “Conform cu semnăturile stranse, ne exprimăm dorinţa ca autorităţile statale, atat cele de la nivel central, cat şi cele de la nivel local, să ţină cont de părerea noastră în ceea ce priveşte modalitatea de instalare în funcţia de director al unei unităţi şcolare. Opinăm că, pentru o reală depolitizare, respectiv eficientizare a activităţii didactice, primul şi cel mai corect filtru prin care să se realizeze accesul la funcţia de director de şcoală să fie consiliul profesoral”, se arată într-o informare remisă redacţiei de către profesorii de la Pedagogic. Cadrele didactice plusează şi spun că, ţinand cont de nivelul de pregătire, precum şi de relativa omogenitate a statutului celor care îl alcătuiesc consiliul profesoral ar trebui să fie învestit cu dreptul de a aviza înscrierea candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiei de director. Prin simetrie, acelaşi consiliu profesoral ar trebui să fie abilitat cu posibilitatea de a solicita demiterea din funcţie a directorului, în situaţii temeinic motivate şi de natură a periclita climatul din şcoală şi calitatea activităţii didactice. Printre cei peste 30 de semnatari ai demersului se numără Dumitru Săndulachi, Svetlana Baciu, Ioana Paizan sau Aneta Rădulescu. Luarea de poziţie vine chiar în ziua în care Ministerul Educaţiei a numit un nou inspector şcolar general la Vrancea, pe profesoara Vasilica Zaharia, un cadru didactic agreat de actuala guvernare. Vă reamintim că recent, cateva zeci de profesori de la Cuza au cerut viitorilor candidaţi la diverse funcţii în administraţia locală să nu facă presiuni pentru numiri politice la conducerea şcolilor în eventualitatea în care aceştia ajung “sus”. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Dr.Expesy, acum 4259 zile, 11 ore, 6 minute, 52 secunde
<b>discount atarax</b>
Pentru Ana cu a mic, acum 4341 zile, 11 ore, 12 minute, 22 secunde
Du-te si trateaza-ti frustrarile intr-un balamuc,acolo unde iti e locul, si nu mai incerca SA DAI DIRECTORI JOS CU SUBTERFUGII IEFTINE! APROPO, "draga ANA" D.N.A. vegheaza!(indiciu pliculet)
Pentru Ana cu a mic, acum 4341 zile, 11 ore, 13 minute, 10 secunde
Du-te si trateaza-ti frustrarile intr-un balamuc,acolo unde iti e locul, si nu mai incerca SA DAI DIRECTORI JOS CU SUBTERFUGII IEFTINE! APROPO, "draga ANA" D.N.A. vegheaza!(indiciu pliculet)
ana, acum 4341 zile, 12 ore, 7 minute, 47 secunde
Parca nu manipulare a fost si pana acum la Liceul Pedagogic! A facut Roscan ce a vrut si a numit in stanga si in dreapta ca UN MARE SEF ce se doreste a fi !
Margareta, acum 4341 zile, 12 ore, 31 minute, 11 secunde
La Liceul Pedagogic a fost prezentat un tabel care nu avea scris nimic ca titlu sau continut. Li s-a prezentat verbal colegilor de catre profesoara Hruscovschi despre o adeziune, un tabel trimis de o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.