Educație

Avem un nou şef la IŞJ: Vasilica Zaharia de la Liceul Agricol Odobeşti

Ziarul de Vrancea
30 mai 2012 432 vizualizări
Profesoara Vasilica Zaharia, directorul Grupului Şcolar Agricol Odobesti, a fost numită inspector şcolar general ieri după amiază u ea vine în fruntea învăţămantului de la un liceu considerat destul de slab în ultimii ani

 Inspectorul şcolar general Stan Rogoz, care asigura interimatul la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean din luna martie, a fost înlocuit ieri de către Vasilica Zaharia, directoare a Liceului Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, în urma unui ordin semnat de ministrul Educaţiei, Liviu Pop. “În cursul zilei de astăzi (ieri n.r.) doamna Vasilica Zaharia a fost numită în funcţia de inspector general al IŞJ Vrancea. Pană la această dată prerogativele erau atribuite domnului profesor Stan Rogoz care a rămas pe funcţia de inspector adjunct”, ne-a confirmat aseară Emil Radu, inspectorul pe probleme de management şcolar. Venită de la Oneşti, Vasilica Zaharia este absolventă a Facultăţii de Chimie- Fizică din Iaşi, promoţia 1984. Postul de inspector şcolar general era liber după ce mandatul fostului “general” Iordache Bostan, susţinut de PNL, s-a finalizat în luna martie, nu fără unele sincope şi o serie de procese. Directorul adjunct al liceului odobeştean, Gabriela Bocsok, a preluat cu delegaţie conducerea unităţii şcolare. Profesoara Vasilica Zaharia, proaspătă inspectoare generală promovată de guvernarea USL, spune despre numirea ei că este “o surpriză”. “Au fost nişte discuţii anterioare, dacă se poate spune aşa, însă a fost o surpriză numirea mea la IŞJ. Probabil că au fost luate cateva persoane în calcul pentru această funcţie şi am fost aleasă eu în cele din urmă”, ne-a declarat telefonic, aseară, Vasilica Zaharia. Chiar dacă numirile şi implicit schimbările atat de dese din funcţia cheie a inspectoratului au adus critici inclusiv pe forumul ziarului nostru, actuala şefă a IŞJ spune că “nu văd motive pentru care numirea mea în funcţie ar putea fi contestată”. Inspectorul şcolar general adjunct Stan Rogoz, care nu a putut fi contactat pentru a comenta înlocuirea, nu dăduse semne că ar dori să fie inspector general plin, ci mai curand că ocupă funcţia cu pricina datorită unor conjucturi politico-juridice. Stan Rogoz este membru PDL. Iată că nu au trecut nici trei luni de cand Iordache Bostan a fost debarcat de la carma Inspectoratului Şcolar Judeţean şi deja instituţia se află la al doilea inspector şef, tot interimar. (S. TUDOSE, G. SAVA)

 

 


Cu toate că este văzută ca un manager competent şi are o bună imagine în randul corpului profesoral, profesoara de chimie Vasilica Zaharia vine în fruntea învăţămantului vrancean de la un liceu care nu a excelat în materie de performanţă şcolară în ultimii ani. Dacă amintim doar faptul că numai caţiva elevi au luat examenul de bacalaureat în 2011 este suficient pentru a vă face o idee despre nivelul de pregătire al elevilor care pleacă de pe băncile celui mai vechi liceu din oraşul Odobeşti, pe care noul şef al IŞJ Vrancea îl conduce de ani buni. Cunoscătorii spun chiar că Grupul Şcolar Agricol trăieste în ultimul deceniu cea mai proastă perioadă din toată istoria lui de 110 ani. Trebuie aminit că liceul a fost unul de elită, cu o bună bază materială, unde au absolvit o serie de specialişti importanţi din viticultura Romaniei şi nu numai. Diploma de la Scoala Viticolă din Odobesti era un cec în alb la facultăţile de agronomie din Iaşi şi Bucureşti. Din păcate, astăzi, la Agricol merg numai elevii care nu reuşesc la alte licee. Ca activitate politică, Vasilica Zaharia a fost consilier local PSD la Odobeşti pană în 2007 cand a trecut la PD. A candidat din nou la alegerile din 2008 pe listele PDL dar nu a mai fost aleasă în legislativul local. În ultimii ani se pare că a fost recuperată de fostul ei partid. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.