Educație

Un neamţ a oferit Focşaniului o colecţie de tablouri

Iulia Crețu
29 mai 2012 1870 vizualizări
CL Focşani a acceptat ieri donaţia unui roman stabilit în Germania, constand într-o colecţie de tablouri. Alexandru Cojocariu vrea să doneze municipiului cinci tablouri în ulei semnate de Elian Băcilă, Sava Henţia, Leon Alexandru Biju şi Caragea.

Vranceanul generos locuieşte în Jagerweg 26-59174 Kamen, în Germania. “Alexandru Cojocariu doreşte să doneze oraşului său natal cinci tablouri în ulei semnate Băcilă, Henţia, Biju şi Caragea. În susţinerea ofertei domniei sale, domnul Cojocariu arată că locuieşte în Germania din 1963 şi doreşte să doneze aceste lucrări cu valoare culturală raportată la istoria de artă a ţării noastre pentru a fi expusă într-un muzeu local”, se arată în proiectul adoptat de aleşi. Consilierii s-au arătat încantaţi de donaţia generoasă, dar, aşa cum era de aşteptat, au găsit nişte greşeli în redactarea proiectului. Deşi inginer la bază, liberalul Gheorghe Stan s-a arătat preocupat de artă, trăgandu-i de urechi pe angajaţii lui Bacinschi care au încurcat pictura cu sculptura. “Omul dă picturi şi noi acceptăm sculpturi”, a reclamat el, după care a “încantat” plenul cu o poezie făcută despre sculptura pe care o admiră de la sediul biroului său de la intersecţia Teatrului. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.