Educație

Pe veci unirist!

Camelia Stănilă
16 iun 2006 2161 vizualizări
Promotia 2006 a Colegiului Unirea si-a luat ramas bun de la scoala.

Elevii celor sase clase a XII-a de la Colegiul National Unirea au promis sa fie "pe veci uniristi", cu ocazia festivitatii de absolvire, care a avut loc aseara la Teatrul "Mr. Gh. Pastia". Atmosfera a fost una cu totul deosebita, printre cei aflati la manifestare numarindu- se si doua foste directoare ale liceului, acum la pensie - Cecilia Maiorov si Maria Mavrodin, dar si actualele cadre didactice ale colegiului. Profesorii diriginti au strigat pentru ultima data catalogul si i-au premiat pe elevii cu cele mai bune rezultate, dupa ce le-au acordat si "Diploma de unirist". Desigur, elevii au purtat robe visinii, culoarea liceului. Directorul Carmen Atarcicov a apreciat aceasta promotie ca fiind una "fenomenala" si le-a dorit absolventilor "mult succes", dar si sa se revada cu placere peste 10 ani, cind si liceul va implini 150 de ani. Festivitatea uniristilor a avut si o premiera, si anume premierea celor mai buni elevi de la fiecare disciplina. Cadrele didactice au avut o misiune dificila, avind in vedere si numeroasele rezultate obtinute de olimpici. Premiile, acordate de conducerea liceului, dar si de Asociatia "Uniristii", au purtat numele unor fosti profesori si directori ai liceului, dar si a altor personalitati ale culturii. Absolventii promotiei 2006 au fost invitati si sa devina membri ai Asociatiei "Uniristii", ei fiind scutiti de cotizatie pe perioada studentiei. Din cadrul festivitatii de absolvire nu au lipsit premierea sefului de promotie, in persoana elevei Andreea Dereli, precum si predarea cheii liceului reprezentantilor claselor a XI-a. Dupa gongul de final, dat de directorul adjunct Cornel Noana, uniristii au pornit in traditionalul mars pina in Piata Unirii. Astfel, elevii si-au exprimat bucuria terminarii liceului, dar si mindria de a fi Unirist.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.