Educație

Cadou ministerial: Mandate de cinci ani pentru patru directori de şcoli

Ziarul de Vrancea
27 mai 2012 3193 vizualizări
Directorii cu mandate de cinci ani sunt Cornel Noană de la CNU, Ştefan Moraru, de la Grupul Şcolar „G.G. Longinescu”, Sorin Stănilă, directorul Grupului Şcolar Dumitreşti, şi Ion Purdel, directorul Şcolii Găgeşti u în următoarea perioadă expiră mandatele mai multor directori de şcoli

Fostul ministru al Educaţiei a „greşit” în favoarea a patru directori de şcoli din Vrancea care beneficiază de mandate prelungite cu un an. Directorii au susţinut concurs pentru ocuparea funcţiilor vacante, însă cineva din minister probabil că a uitat să emită la timp ordinele de numire pentru aceştia. Aşa se facă că documentele au sosit în judeţ cu aproape un an întârziere. Cum numirea pe funcţie devine oficială din momentul emiterii ordinului de ministru, când se încheie şi contractul managerial, cei patru directori au mandate de… 5 ani, cu un an mai mult decat prevede legea. Este cazul profesorilor Cornel Noană, directorul CNU, şi Ştefan Moraru, directorul Grupului Şcolar „G.G. Longinescu”. În aceeaşi situaţie se află şi Sorin Stănilă, directorul Grupului Şcolar Dumitreşti, dar şi Ion Purdel, directorul Şcolii Găgeşti. Contractele „privilegiate” de management ale acestora se finalizează pe 25 septembrie 2013. De încetineala de care a dat dovadă Ministerul Educaţiei au fost miraţi inclusiv reprezentanţii acestuia când au sosit în control în Vrancea. Inspectoratul Şcolar Judeţean a rezolvat însă situaţia eliberându-le celor patru şefi de şcoli câte o decizie de numire provizorie pe funcţii până la emiterea ordinelor de ministru.  Aceştia sunt, de altfel, singurii directori de şcoli din Vrancea pe care îi prinde anul 2013 pe funcţii ocupate prin concurs.


Mai mulţi directori cu delegaţie şi mai puţini cu concurs


Altor şase directori de şcoli le expiră mandatele pe 30 iunie 2012. Este vorba despre Mihai Petruţ - directorul Liceului cu Program Sportiv, Igor Andrei Manovici –directorul Liceului „Ioan Slavici” Panciu, Florea Neculai – directorul Liceului Teoretic Odobeşti, care nu mai are dreptul la un nou mandat întrucât i se aporopie vârsta de pensionare,  Toader Virginica – directorul Şcolii Gura Caliţei şi Ionel Goleanu – directorul Şcolii cu clasele I-VIII Măicăneşti. După începerea anului şcolar, mai exact pe 25 noiembrie 2012, expiră mandatele altor şase directori numiţi prin concurs. Este vorba despre Mihaela Neagu – director adjunct Colegiul Naţional Cuza, Laurenţiu Burloiu – director Şcoala Bârseşti, Tiberiu Dima – director Şcoala „Ion Basgan” Focşani, Dumitra Săli – director Şcoala Poiana Cristei, Steliana Chirilă – director Grădiniţa 6 Focşani şi Oana Monica Negoiţă – director Grădiniţa 13 Focşani. În afara acestora, toţi directorii de şcoli din Vrancea ocupă funcţiile cu delegaţie la acest moment. În această situaţie se află 104 din cei 120 de directori de şcoli din judeţ.


Nici inspectorii nu sunt siguri pe post


Şi în Inspectoratul Şcolar Judeţean situaţia este asemănătoare, niciunul dintre cei 24 de inspectori de specialitate nu ocupă postul prin concurs. S-a ajuns aici întrucât Ministerul Educaţiei a emis pe 23.02 2009 ordinul 3.275 prin care au fost amânate toate concursurile pentru ocuparea posturilor de director, director adjunct, inspector şcolar şi inspector general până la un nou ordin. Însă un nou ordin în acest sens nu a mai fost emis. Chiar şi funcţia de inspector şcolar general al IŞJ Vrancea este ocupată prin delegaţie că către adjunctul Stan Rogoz, devenit acum şi „general”, după ce mandatul liberalului Iordache Bostan a expirat. Cel mai probabil, oficialii ministerului vor nominaliza în curand un nou inspector şcolar general la Vrancea. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.