Educație

Info-Educaţie

Iulia Crețu
22 mai 2012 1056 vizualizări
Vioara Stradivarius ajunge la Focşani

Tanărul violonist Alexandru Tomescu va susţine astăzi, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” Focşani un concert. Spectacolul face parte din Turneul „Stradivarius – Obsesii“, al cincilea turneu anual consecutiv pe care artistul şi vioara sa Stradivarius Elder-Voicu, care datează din anul 1702, îl realizează prin ţară. Alexandru Tomescu va fi însoţit de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru, într-o combinaţie de muzică clasică şi teatru non-verbal. „Violonistul a ales să interpreteze cu ajutorul celebrei sale viori seria de şase sonate dedicate de Eugène Ysaÿe, unul dintre cei mai importanţi compozitori şi violonişti ai secolului trecut, prietenilor săi, Jozsef Szigeti, Jacques Thibaud, George Enescu, Fritz Kreisler, Mathieu Crickboom şi Manuel Quiroga”, spun organizatorii. Un bilet la spectacol costă 60 lei. (I. C.)

“Terra, suntem copiii tăi” la Grădiniţa nr. 1

Expoziţie plastică lucrată din deşeuri la Grădiniţa nr. 1 Focşani. Lucrările pe teme ecologice au fost reunite în proiectul “Terra, suntem copiii tăi”, iniţiat de Nicoleta Avram, Violeta Gasculescu şi Mariana Călin. Proiectul a fost sponsorizat de Divori Prest şi Remat Vrancea. La prezentarea expoziţiei, a avut loc şi parada costumelor “eco” prezentate de micuţii din grădiniţe dar şi de elevi de la Şcoala “Nicolae Iorga”, de interpretarea solistei de la Colegiul Unirea, Alexandra Stanciu, şi a artistei-profesor, Lucica Nistor. “Întregul proiect a urmărit atenţionarea asupra necesităţii introducerii educaţiei ecologice nu numai în şcoli şi grădiniţe ci şi la locurile de muncă ale adulţilor, în toate instituţiile”, transmite Biblioteca Judeţeană, partener în proiect. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.