Educație

Olimpicii sportivi din Vrancea dau piept cu Bac-ul

Ziarul de Vrancea
22 mai 2012 1096 vizualizări
Cei şase sportivi care susţin zilele acestea examenul naţional de Bacalaureat din sesiunea specială de la Bacău sunt multiplii medaliaţi la competiţiile naţionale şi internaţionale.

Unul dintre ei, Cătălin Voicu, este cel mai bun sportiv al anului 2011 în judeţul Vrancea. Acesta este campion balcanic şi campion naţional. Atletul este pregătit de Gicu Alecsandrescu şi este o mare promisiune pentru sportul vrancean. „Sportivul pe care îl antrenez a fost acceptat la sesiunea specială de Bacalaureat fiind component al lotului naţional al Romaniei cu care a participat la Balcaniada din Turcia. Acesta abia a intrat în focurile examenului„, ne-a declarat Gicu Alecsandrescu, antrenorul lui Cătălin Voicu. Pe lista celor care susţin examenul naţional de Bac din sesiunea specială se află şi trei rugbişti de la echipa sub 19 ani de la LPS Focşani,  Alexandru Cernat, Alexandru Călugăru şi Dragoş Torok. Aceştia s-au clasat pe locul patru la turneul final al campionatului naţional sub 19 ani. „Cei trei rugbişti sunt componenţi ai loturilor naţionale ale Romaniei, Torok şi Călugăru au ajuns în naţională în acest an, iar Cernat, anul trecut. Din acest motiv au fost acceptaţi la sesiunea specială care are loc în aceste zile la Bacău”, ne-a spus profesorul Viorel Ion, de la Secţia de Rugby a LPS Focşani. Alexandru Munteanu, vicecampion naţional de judo, la seniori, a intrat ieri la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba romană şi a trecut cu brio, fiind apreciat ca “experimentat”. “Chiar dacă este o sesiune specială, subiectele au fost destul de dificile. Consider că am atins toate cerinţele din biletul pe care l-am extras, examenul de informatică l-am echivalat cu ECDL-ul iar următoarea probă pentru mine este cea de limba engleză, pe care o voi susţine vineri”, ne-a declarat Alexandru Munteanu. Petrică Bărbieru, medaliat la decatlon, a susţinut aceeaşi probă de competenţe în cursul zilei de luni. (D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.