Educație

Info-Educaţie: Concert de muzică clasică la Ateneu

Ziarul de Vrancea
15 mai 2012 934 vizualizări
Astăzi are loc la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” un concert de muzică clasică de la ora 19.00. “Sub auspiciile Stagiunii Camerale 2011 – 2012 a Ateneului Popular, va avea loc recitalul a doi tineri din noua generaţie de muzicieni cu concepte şi abordări moderne, dobândite pe parcursul studiilor cu maeştri ai pedagogiei artei sunetelor din România şi Europa:

Valentin Ghiţă, oboist, membru şi solist al Orchestrei Naţionale Radio şi Andreea Butnaru, pianistă cunoscută de pe scenele de concerte din România şi nu numai”, transmit reprezentanţii Ateneului. Programul recitalului de pe scena Ateneului este o avanpremieră la cel ce se va derula pe scena Sălii Radio din 30 mai. El va cuprinde lucrări ale compozitorilor Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Camille Saint-Saëns şi Antal Doraţi, lucrări de mare sensibilitate şi înaltă virtuozitate în care se vor completa cele două instrumente. „Veniţi cu încredere în casa în care se cântă, pentru că muzica înlesneşte comunicarea între oameni…”, îndeamnă organizatorii. (S. T.)


Şcoala lui Andrei, lansată de Petrom


Petrom a lansat „Şcoala lui Andrei 2012”, o competiţie care stimulează spiritul civic şi implicarea elevilor în viaţa comunităţilor, fiind dedicat copiilor şi profesorilor din şcolile generale. Prima ediţie ia forma unui concurs pe teme eco-civice la care vor participa peste 900 de şcoli generale din România, urmând ca a doua ediţie din toamnă să fie o provocare naţională. Din 2009, peste 18.000 de elevi au înscris peste 800 de proiecte pentru comunităţi în cadrul programului Şcoala lui Andrei, iar Petrom a sprijinit cu 114.000 euro finanţarea şcolilor şi implementarea proiectelor cîştigătoare. În perioada 15 mai – 15 iunie, elevii din şcolile aflate în comunităţile în care Petrom desfăşoară activităţi pot forma echipe compuse din minimum 20 şi maximum 30 de membri alături de un profesor coordonator. Împreună, trebuie să identifice o problemă a comunităţii din care fac parte legată de Protecţia Mediului, Educaţie/Cultură, Implicare în comunitate şi să propună o soluţie sustenabilă pentru remedierea acesteia. Proiectele înscrise în concurs vor putea fi votate de către susţinătorii fiecărei echipe. Rezultatele vor fi anunţate pe 21 iunie, pe www.taraluiandrei.ro. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.