Educație

Instituţiile de Mediu împreună cu elevii vranceni au curăţat pădurea Bagana

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 1408 vizualizări
Activitatea a avut loc cu ocazia proiectului “Let’s do it, România!”.

Mult mai puţin mediatizat ca în anii precedenţi poate şi pentru faptul că anul acesta campania s-a desfăşurat pe 12 mai şi nu pe 25 septembrie aşa cum se obişnuise, proiectul “Let’s do it, România!” a strans în jurul lui mulţi voluntari. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea şi Comisariatul Judeţean Vrancea al Gărzii Naţionale de Mediu s-au alăturat şi în acest an, proiectului naţional de curăţenie generală într-o singură zi. Li s-au alăturat zeci de elevi de la mai multe unităţi şcolare din judeţ care împreună cu angajaţii acestor instituţii au curăţat pădurile de deşeurile aruncate de cei certaţi cu bunul simţ. “Prezenţa APM şi GNM Vrancea, în cadrul acestui proiect, este constantă, participand în fiecare an la această campanie de ecologizare. La această ediţie ne-am ocupat de ecologizarea zonei Pădurea Bagana  «producand» saci plini de deşeuri. Am dorit prin această acţiune să participăm efectiv la colectarea deşeurilor şi să atragem atenţia, incă o dată,  asupra necesităţii implicării tuturor cetăţenilor în protejarea mediului inconjurător. Am solicitat tuturor autorităţilor publice locale să se implice în această acţiune. Depozitul de la Haret va prelua gratuit toate deşeurile colectate. Voluntarii Gărzii de Mediu au strans deşeurile din zona pasarelei de peste calea ferată la ieşirea din oraş spre Boloteşti, mijloacele de transport fiind asigurate de primăria municipiului Focşani”, transmit reprezentanţii instituţiilor de Mediu. Proiectul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor şi are drept scop să obţină o natură mai curată şi să schimbe atitudinea oamenilor faţă de mediul înconjurător. Un raport complet cu volumul deşeurilor colectate va fi emis în aceste zile. Autorităţile din domeniu ţin să reamintească că o batistă de hartie are nevoie de trei luni pentru a se descompune, o pungă de plastic dispare natural doar după 450 de ani, o cutie de aluminiu în 500 de ani, un bidon de plastic în 1.000 de ani. De asemenea, din zece peturi reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor. (Sorin TUDOSE)

Deţinuţii au strîns 10 tone de deşuri de la marginea Focşaniului


Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Focşani au participat la campania iniţiată de organizaţia „Let's do it Romania", pentru asta urmand să primească Certificate de voluntari. Acţiunea este urmarea acordului de parteneriat încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia "Viitorul în Zori", în cadrul campaniei derulate în perioada ianuarie - decembrie 2012, cunoscută sub numele de "Curăţenie în toată ţara". "Cele 15 persoane private de libertate, aflate în regim semideschis, au participat pe bază de voluntariat, la activităţi de strangere a deşeurilor din zona padoc caini - localitatea Goleşti, depozitate necorespunzător sau care se găsesc aruncate în locuri improprii. S-a dorit un mesaj civic prin implicare activă menită să trezească simţul de responsabilitate faţă de mediul înconjurător", a precizat insp. pr. Geta Gură, purtător de cuvant al Penitenciarului Focşani. Deţinuţii de la Mîndreşti au strîns zece tone de deşeuri din zona Goleşti. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.