Educație

Micii muzicieni vranceni au luat premii la concursul “Virtuozii”

Silvia Vrînceanu
13 mai 2012 1650 vizualizări
Ieri s-a încheiat cea de-a patra ediţie a concursului naţional de pian “Virtuozii”, competiţie organizată de către Şcoala Populară de Arte “Vespansian Lungu” şi Consiliul Judeţean Brăila, unde micii artişti vranceni s-au remarcat prin rezultate deosebite

David Lefter, un băieţel în varstă de 10 ani, elev în clasa a III-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice Focşani, pregătit de profesoara Doina Collavini, a obţinut marele premiu al concursului. Acesta a uimit juriul prin interpretarea la pian. Judeţul Vrancea a fost reprezentat de opt copii talentaţi, care au concurat cu alţi 120 de mici artişti din 14 judeţe. Tot de la Liceul de Arte, Iustina Ionaşcu (clasa IV) a obţinut premiul II, Andrei Postolache (clasa V-a) premiul II şi Eduard Groza (clasa a II-a), locul III. Alături de micuţa Morena Briazu, de 6 ani, recompensată cu premiul II, aceşti copii sunt pregătiţi de profesoara  Doina Colavini, care este şi inspector de muzică în cadrul IŞJ Vrancea. De asemenea, Dorinel Vardianu, elev în clasa VI- a la Liceul de Artă, pregătit de profesoara Anica Ghinea, a obţinut un premiu II. Şi profesoara Viorica Cristescu a avut un elev premiant în concurs. Micuţul Ştefan Sandu, elev în clasa a III-a, a fost distins cu premiul I. Juriul concursului, condus de pianistul Diniciu Moroianu, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a fost compus din pianişti consacraţi şi profesori de specialitate ai universităţilor de muzică, liceelor de artă şi şcolilor populare de artă. Concursul îşi propune să încurajaze şi stimuleze tinerii cu varsta cuprinsă între 5 şi 16 ani, ce studiază pianul. “Concursul de la Brăila este din ce în ce mai valoros. De la an la an participă mai multă lume, copii mai bine pregătiţi. Anul acesta a atras copii din 14 judeţe. Îi felicităm pe toţi cei care au fost distinşi cu premii”, ne-a spus profesoara Doina Callavini. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.