Educație

Profesorii care vor corecta lucrările la Bac vor primi aceiaşi bani ca în 2011

Sorin Tudose
13 mai 2012 1407 vizualizări
Un profesor primeşte cate patru lei pentru fiecare lucrare corectată la Bac

Profesorii care se vor ocupa de corectarea lucrărilor la Bacalaureatul de anul acesta vor fi remuneraţi exact ca anul trecut, nici mai mult nici mai puţin. Mai precis, profesorii vor primi cate patru lei/lucrare corectată şi pană la 425 lei pentru cei care vor conduce o comisie dintr-un centru de examen. Potrivit unui ordin de ministru pe vremea cand Cătălin Baba încă mai era la conducerea Ministerului Educaţiei, preşedintele unei comisii din centre de examen va primi 400 de lei la o comisie cu pană la 450 de candidaţi, sau 425 de lei dacă acest număr este depăşit. Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen vor fi plătiţi cu câte 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi. La comisiile din centrele zonale de evaluare, preşedintele va primi 600 de lei la o comisie de până la 1.000 de candidaţi, respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidaţi. Profesorii evaluatori vor fi plătiţi cu cate patru lei pentru fiecare lucrare corectată. Tot atât vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de soluţionare a contestaţiilor. Personalul didactic care va evalua competenţele lingvistice şi digitale va fi plătit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat. La proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, plata va fi de trei lei/candidat examinat. Pentru evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a, sumele sunt identice şi ele cu cele de anul trecut. 150 de lei pentru un membru şi 20 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi câte trei lei pentru fiecare lucrare corectată. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
karla, acum 4364 zile, 14 ore, 11 minute, 27 secunde
Cum nu plateste USL-ul mai mult? Ca au promis ca daca vin ei o sa curga lapte si miere! Vaii.... Nu mai iesiti in strada?
prof de romana, acum 4364 zile, 20 ore, 26 minute, 36 secunde
Domnu' Sorin, va rog corectati in titlu: ACEIASI, nu "aceeasi". Substantivul "bani" e de genul masculin, nu feminin si la nr plural...pentru mai multe detalii, ia o gramatica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.