Educație

Pe urmele urşilor, lupilor şi rîşilor din munţii Vrancei

Sorin Tudose
11 mai 2012 3100 vizualizări
In cadrul unui proiect de promovare a faunei din judeţ, demarat luna trecută, se va realiza prima potecă tematică din Parcul Natural Putna

Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, în parteneriat cu Administraţia Parcului Natural Putna-Vrancea şi Agenţia de Protecţie a Mediului Vrancea, semnalează iniţierea proiectului “Pe urmele carnivorelor mari din rezervaţia naturală Cheile Tişiţei”– proiect finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat, în colaborare cu MOL România, prin Programul “Spaţii verzi”. Proiectul se va desfăşura în perioada 20 aprilie -15 septembrie şi presupune realizarea primei poteci tematice din Parcul Natural Putna-Vrancea, prin care se urmăreşte creşterea nivelului de informare al turiştilor, prin implicarea lor într-un proces interactiv de învăţare şi experienţă în natură despre urs, lup şi râs, cât şi îmbunătăţirea imaginii carnivorelor mari. Finalizarea potecii tematice presupune montarea unor panouri şi cutii informative, precum şi amenajarea unor zone demonstrativ-educative, prin intermediul cărora se va mări gradul de curiozitate şi implicarea interactivă a turiştilor în descoperirea secretelor din viaţa carnivorelor mari din munţii Vrancei. După cum se ştie, în munţii Vrancei trăieşte o pupulaţie generoasă de carnovore mari, care a făcut obiectul mai multor proiecte cu finanţare europeană. Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice activează în domeniul protecţiei mediului înconjurător, a conservării diversităţii biologice şi educaţiei ecologice din anul 2003. Prin intermediul proiectelor implementate, organizaţia a sprijinit şi promovat activităţi de cercetare ştiinţifică a diversităţii biologice, de educaţie ecologică în vederea sensibilizării şi conştientizării populaţiei în legatură cu problemele speciilor protejate şi mediului înconjurător, de protecţie şi conservare a florei şi faunei sălbatice, precum şi de administrare a ariilor protejate de pe teritoriul judeţului Vrancea şi nu numai. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stan, acum 4363 zile, 12 ore, 14 minute, 1 secunda
mai bine s-ar gandi cei cu proiectele cum sa-i despagubeasca pe saracii tarani carora lupii si ursii le mananca animalele din gospodarie, ca la ei nu se gandeste nimeni!!!!
salbaticia, acum 4364 zile, 21 ore, 31 minute, 58 secunde
Cu atatea carnivore mari nu vom promova nicodata turismul montan pentru ca strainii stiu ffff bine ca avem asa ceva si nu vor veni pt a la ei sunt cu mult sub limita sau nimic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.