Educație

Două vrîncene vor pleca în Slovenia în urma proiectului DigiTales

Ziarul de Vrancea
10 mai 2012 1464 vizualizări
Cornelia Ploscaru şi Anişoara Stamate sînt cîştigătoarele biletului către Slovenia

Două absolvente ale Cursului „Altfel de Poveşti – DigiTales” oferit de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, prin Centrul de Formare, sunt cîştigătoare ale Concursului European DigiTales. Din cei 98 de cursanţi din 12 biblioteci publice din România au fost aleşi cei 3 caştigători aceştia fiind Cornelia Ploscaru, Focşani cu povestirea digitală „Nonagenara”, Sevastiţa Coca Croitoru, Slobozia, cu povestirea digitală „Curajul de a fi bătran”, şi Iancu Horea, Oradea, cu povestirea „Colegi de liceu”. Toţi cei trei au cîştigat un bilet la Conferinţa de final de proiect, la Maribor în Slovenia, în perioada 31 mai – 2 iunie. Mai mult, dat fiind faptul că ocupanta locului II nu poate merge la sloveni va merge pînă la urmă tot o vrînceancă de-a noastră, Anişoara Stamate, pentru că s-a calificat pe locul IV cu povestea „Căsătorie printre ruine”. Cornelia Ploscaru şi Anişoara Stamate au participat, alături de alţi şase vârstnici vrânceni, la Cursul gratuit amintit, în perioada 19 – 30 martie, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Margareta Tătăruş. Aceştia au îmbinat arta de a povesti cu instrumentele digitale şi multimedia alături de software-ul specific creării de filme, pentru a crea poveşti digitale. „Partenerii Bibliotecii în derularea acestui proiect au fost ziarul Monitorul de Vrancea şi site-ul www.focsaniulvechi.ro şi le mulţumim jurnaliştilor Laura Breană şi Sorin Tudose pentru implicare, dăruire dar şi promovare! Succesul este comun şi cu atât mai important, deoarece a fost pus în valoare oraşul Focşani, oamenii care trăiesc aici dar şi Biblioteca – locul în care oamenii simpli de lângă noi se pot exprima, pot învăţa şi pot primi acele lucruri simple, de care avem cu toţii nevoie: dăruire, atenţie şi speranţă!”, a declarat Margareta Tătăruş, bibliotecar formator. (Camelia MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
agitatu, acum 4330 zile, 20 ore, 50 minute, 51 secunde
Frumoase rezultate pentru orasul nostru ! Daca dna Margareta Tatarus este cea din mijloc cum banuiesc si eu doresc sa ma bag la un astfel de traning,pentru a imbina arta de a povesti cu instrumentele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.