Educație

Info-Educaţie:Un nou concurs de matematică

Ziarul de Vrancea
8 mai 2012 12572 vizualizări
Colegiul Naţional „Unirea” va organiza prima ediţie a concursului interjudeţean de matematică „Unirea Junior” pe 12 mai, ora 9.30. Colaborator este Primăria Focşani.

Concursul va consta dintr-o probă de patru probleme cu timp de lucru 2 ore şi se adresează elevilor din clasele a IV-a, a V-a şi a VI-a. Organizatorii îşi propun să suplinească lipsa de concursuri pentru acest segment de vârstă, fiind încă o dată deschizători de drumuri. Până la acestă oră au confirmat prezenţa elevi din peste 10 judeţe care vor să fie la nivelul colegilor mai mari care an de an participă cu succes la concursul de matematică UNIREA. (S. T.)
Economicul a ajuns în etapa naţională la Business Plan
Ana Maria Dobre şi Florin Hulubă, administratorii firmei virtuale “Golden Wine” de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”, au reuşit să se califice la etapa naţională a concursului Business Plan. Din partea liceului focşănean au participat două firme care s-au întrecut cu firme din alte judeţe. La etapa următoare mai merg firme virtuale din Constanţa şi Buzău. Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, cu sprijinul „Centre start-up pentru tineri“, în parteneriat cu EURO 26 şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România. (S. T.)


Targul ofertelor şcolare


Consiliul Judeţean alături de Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean al Elevilor vă invită azi de la ora 10.00 în Piaţa Unirii din Focşani la deschiderea Targului Ofertelor Şcolare. Tinerii se vor putea orienta astfel spre ce liceu să meargă din toamnă. De asemenea, tot azi, jumătate de oră mai tarziu, va avea loc la Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” lansarea numărului 4 a revistei “Ethosul Şcolar”. (S. T.)


Ziua voluntarilor de Cruce Roşie


În fiecare an, pe 8 mai, sunt sărbătoriţi voluntarii Crucii Roşii. Milioane de tineri voluntari din toată lumea îşi dedică timpul liber pentru a îmbunătăţii viaţa oamenilor vulnerabili, în cadrul Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. În România, tinerii voluntari au educat, din 2009 şi pană în prezent, peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor. Ieri, Crucea Roşie a organizat o serie de manifestări dedicate voluntariatului. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.