Educație

Situl arheologic din Piaţa Unirii a trecut la CJ

Iulia Crețu
1 mai 2012 1075 vizualizări
Consilierii municipali au fost de acord, în şedinţa lunii trecute, să aprobe transmiterea bunurilor de la Muzeu şi Sit arheologic din “Perimetrul Istoric Piaţa Unirii şi Grădina Publică din Focşani”, în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea.

Muzeul are o suprafaţă de 90,59 mp şi o valoare de 3,5 milioane lei, în timp ce Situl arheologic situat în Piaţa Unirii Focşani adiacent Bisericii “Sfîntul Ioan Botezătorul” are o valoare de 2,1 milioane lei. “Avînd în vedere importanţa culturală a acestora pentru municipiul Focşani, precum şi faptul că Muzeul Vrancei este singura instituţie din municipiu care are ca principal obiect de activitate conservarea, restaurarea, protejarea şi dezvoltarea patrimoniului muzeal, considerăm oportună transmiterea în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea a obiectivelor respective. De asemenea, precizăm faptul că Muzeul Vrancei este instituţie în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea drept pentru care “situl arheologic”, cît şi “muzeul” vor putea fi puse în valoare în scopul cunoaşterii, educării şi recreerii”, se arată în raportul Primăriei Focşani. Muzeul arheologic din Piaţa Unirii a fost ianugurat toamna trecută, de Festivalul Viei şi Vinului, cînd panglica inaugurală a fost tăiată de actualul premier desemnat Victor Ponta. Preşedinţele PSD a scris, cu acel prilej, şi în cartea de onoare a muzeului. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4348 zile, 12 ore, 36 minute, 17 secunde
Toata lumea pare sa fie de acord cu importanta arheologica a acelor constructii din P-ta Unirii, probabil de frica sa nu para cumva ca e impotriva "culturii", dar nu am auzit pe nimeni sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.