Educație

Managerii din invatamint, instruiti de Janet Popoiu si Bogdan Ciubotaru

Sorin Tudose
26 apr 2012 2231 vizualizări
Directorii de la Economic şi CCD se numără printre cei şase formatori în cadrul unui curs de dezvoltare a competenţelor manageriale

Managerii din învăţămîntul vrîncean, fie că vorbim de directori sau inspectori, vor fi instruiţi de Janet Popoiu, director al Casei Corpului Didactic (CCD) şi de Bogdan Ciubotaru, directorul Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu”. Cei doi manageri au participat în repetate rînduri la nişte cursuri în cadrul proiectului “Dezvoltarea competenţelor manageriale ale personalului didactic cu funcţii de conducere, îndrumare şi control din sistemul preuniversitar, în societatea cunoaşterii – OSCINT 2009” şi au fost selectaţi să îi perfecţioneze pe alţii la rîndul lor. Cursurile la care au participat cei doi alături de alţi manageri din toată ţara au demarat în luna ianuarie a acestui an, iar la capătul lor, pentru regiunea Sud Est au fost aleşi şase formatori. Îmbucurător este faptul că Focşaniul se numără printre cele şapte centre regionale în care se vor organiza cursurile, locaţia fiind CCD. De asemenea, din cei 12 directori care au participat la cursurile de formare au fost aleşi şase din care doi de-ai noştri, Ciubotaru şi Janet Popoiu. “Cred că alegerea noastră reprezintă o recunoaştere a calităţii oamenilor care lucrează în sistemul educaţional şi al profesionalismului nostru. Cursurile vor demara pe 11 mai la CCD şi vor fi susţinute de doamna Popoiu şi de mine, împreună cu alţi patru colegi din Constanţa, Tulcea şi Buzău. Fiecare dintre noi va preda o disciplină în cadrul cursului ce va avea 96 de ore. Ne bucurăm că Focşaniul a fost ales printre cele şapte centre regionale”, ne-a spus Bogdan Ciubotaru. Acesta mai spune că aceste cursuri au rolul de a perfecţiona managerii care sînt deja pe funcţii. “Este bine să lucrăm în interesul unităţilor pe care le conducem, dar trebuie să ne gîndim şi la o strategie pe termen lung, la un scop şi o ţintă”, a mai adăugat directorul de la Economic. Prima grupă va cuprinde 25 de manageri, de data aceasta doar din Vrancea, dar pe viitor vor putea să se înscrie şi directori/inspectori din alte judeţe. Evaluarea finală se va face pe 3 iunie. Proiectul se înscrie în Axa prioritară de intervenţie 1 din POSDRU, „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii  economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, respectiv în Domeniul major de intervenţie 1.1 „Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate”. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.