Educație

Anul şcolar 2012-2013, mai lung cu o zi

Sorin Tudose
25 apr 2012 1431 vizualizări
Anul şcolar 2012-2013 va fi cu o zi mai lung decît cel curent, avînd 178 de zile de şcoală. „Vor fi trei săptămîni de vacanţă de iarnă, două de primăvară, una în 29 octombrie - 4 noiembrie pentru învăţămîntul primar şi «Şcoala altfel»”, a anunţat, zilele trecute, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

Aceasta a ţinut să precizeze că şi pentru anul viitor se va păstra programul naţional „Şcoala altfel” care se pare că a fost bine primit în toată ţara. „Debutul anului şcolar în România este la fel ca în alte 23 de state, respectiv în intervalul 1-15 septembrie. În nouă state cursurile încep înainte de 1 septembrie, iar în trei, după 15 septembrie”, a adăugat Badea. Media zilelor de şcoală este în majoritatea ţărilor peste 185 de zile, dar în România acestea cumulează 178 zile din cauza curriculei stufoase, oficialii ministeriali spunînd că extinderea zilelor de şcolarizare nu este oportună dacă se face imediat. Totodată dacă în multe ţări europene numărul de zile de vacanţă este de 72 elevii romani stau 80 de zile în vacanţă. Nu în ultimul rînd, secretarul de stat a mai spus că a înaintat ministrului propunerea ca anul şcolar viitor să fie dedicat sportului de masă. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.