Educație

Focşani: Burse şcolare mai multe dar mai mici

Sorin Tudose
24 apr 2012 1112 vizualizări
Primăria Municipiului Focşani a iniţiat un proiect de hotărîre prin care urmăreşte creşterea numărului de burse şcolare, dar totodată scăderea cuantumului acestora.

La ora actuală, Primăria acordă burse pentru 273 de copii. Pentru semestrul II al anului şcolar 2011-2012 autoritatea locală vrea să acorde în plus 33 de burse lunare de performanţă, 45 de burse de merit, 29 de burse de studiu şi 189 de burse şcolare de ajutor social. Pentru bursele aferente semestrului I al anului şcolar 2012-2013 primăria vrea să acorde în plus 50 de burse lunare de performanţă, 20 de merit, 16 de studiu şi… 226 de ajutor social. Creşterea numărului de burse nu reprezintă un lucru rău, doar că suma de bani care era destinată bursierilor rămîne aceeaşi, ceea ce presupune că elevii vor primi bani mai puţini, indiferent de categoria de bursă de care beneficiază. Bursa lunară de performanţă ar fi cu 5 lei mai mică, adică 50 de lei, cea de merit ar scădea de la 50 la 40 de lei, bursa lunară de studiu ar scădea de la 45 la 30 de lei în vreme ce bursa socială s-ar înjumătăţi şi ar fi de 20 de lei pe lună. Proiectul de hotărîre a fost discutat în şedinţa de Consiliu Local de ieri. (Sorin TUDOSE)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.