Educație

Cateva scoli din judet vor sustine evaluari pentru clasele II, IV şi VI

Sorin Tudose
23 apr 2012 1772 vizualizări
Evaluarea va servi la realizarea unor studii care să reflecte starea învăţămîntului romanesc

Mai multe şcoli din judeţ au fost selectate pentru a susţine evaluările competenţelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, care vor avea loc în perioada 9-23 mai. Şcoala din Bogheşti, Şcoala nr. 2 Mărăşeşti, Şcoala Gugeşti, Şcoala nr. 7 Focşani, Şcoala Păuneşti şi Şcoala din Poiana Cristei se numără printre unităţile care vor susţine aceste evaluări.

Testele şi baremele de corectare aferente sînt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Pentru elevii de clasa a II-a vor fi evaluate competenţele de receptare şi producere a mesajelor, respectiv competenţele de matematică. Elevii din ultimul an al ciclului primar vor fi evaluaţi la limba romană/maternă şi matematică. Evaluarea nu va consta într-o notă ori vreun calificativ, ci va servi la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor în ceea ce priveşte competenţele fundamentale.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării, elaborarea unor planuri individuale de învăţare şi mai ales preorientarea şcolară către liceu. Pentru elevii din clasa a VI-a evaluarea va consta în două probe şi anume limbă şi comunicare respectiv matematică şi ştiinţe. „Ministerul doreşte prin aceste evaluări naţionale să ia pulsul învăţămîntului, să vadă la ce capitole mai trebuie lucrat. Nu vor fi note propriu zise, dar rezultatele vor fi folosite în vederea realizării unor studii şi cercetări care să reflecte starea învăţămîntului primar şi gimnazial”, a profesorul declarat Stan Rogoz, inspectorul şcolar general al judeţului Vrancea.

La nivel naţional au fost selectate pentru aceste evaluări 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a şi 86 de şcoli pentru clasa a VI-a. În vederea unei radiografii cît mai obiective a învăţămîntului romanesc au fost selectate şcoli atît din mediul rural cît şi din cel urban, şcoli care sînt considerate ca fiind de top, dar şi unităţi de nivel mediu. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Chiribau Dan, acum 4383 zile, 6 ore, 39 minute, 36 secunde
dar cu profesoarele de limba romana si mate de la liceul edmond nicolau care prin filiera lor au luat spaga din 2008 pana anul trecut si care se lauda ca nu au luat mai mult ce spuneti.nu verifica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.