Educație

Arhiepiscopul Epifanie, în vizită la parohia din Valea Rea

Valentin Muscă
22 apr 2012 2430 vizualizări
Biserica a fost înălţată în 1912 şi ar putea deveni monument istoric

Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei va participa mîine la aniversarea unui secol de la sfinţirea bisericii “Sfîntul Gheorghe” din satul Valea Rea, comuna Mera. Cu această ocazie va fi lansată şi monografia parohiei Valea Rea, realizată de familia preot Lăţcan, parohul bisericii din sat. Evenimentul se va realiza în colaborare cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, care intenţionează să introducă lăcaşul de cult într-un circuit al monumentelor, după cum ne-a declarat directorul Florin Micu-Iliescu. Cătunul Valea Rea a aparţinut mult timp de parohia din Vulcăneasa. Chiar şi după ridicarea bisericii în 1912, lăcaşul a fost filială a parohiei din Vulcăneasa. Mai tîrziu a făcut parte din parohia Căpătanu şi abia în zilele noastre a fost înfiinţată parohia “Sfîntul Gheorghe” Valea Rea. De această biserică a ţinut şi cătunul Lunca Velii, situat pe malul drept al Milcovului, în aval de satul Valea Rea, vis a vis de satul Arva. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
viorel iancu, acum 4356 zile, 14 ore, 13 minute, 20 secunde
HRISTOS A INVIAT! Este un lucru minunat. Iata, vedem monografii ale bisericilor de mir. Prima monografie, de la Panciu, a "Sfintilor Apostoli Petru si Pavel", vorbea despre o biserica citeste integral
georgescu, acum 4356 zile, 22 ore, 47 minute, 1 secunda
Frumoasa biserica, sa fie cinstiti cei ce-au ridicat-o, au pastorit-o si au renovat-o.Frumos din partea Inalt Preasfintiei sale ca participa la asemenea evenimente!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.