Educație

Primăria respinge acuzaţiile de matrapazlîcuri cu modernizarea Şcolii nr. 9

Iulia Crețu
19 apr 2012 1968 vizualizări
In aceste zile se va anunţa firma cîştigătoare, zvonurile afirmînd că ar fi o societate agreată politic

Primarul Decebal Bacinschi respinge zvonurile potrivit cărora fosta directoare de la Şcoala Generală “Ştefan cel Mare”, Roxana Vornic, şi-ar fi dat demisia din funcţia de conducere din cauza unor matrapazlîcuri legate de firma care ar trebui să se ocupe de realibitarea şcolii pe bani europeni. Edilul PSD spune că Primăria derulează licitaţia prin Serviciul Achiziţii care a publicat contractul pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi că n-ar avea cum să influenţeze rezultatele. Bacinschi spune că în cursa pentru contractul de aproape 18 milioane lei, bani europeni, s-ar fi înscris 12 firme, fără a anunţa numărul celor din Vrancea. “Zilele acestea urmează să desemnăm antreprenorul general la modernizarea Şcolii nr. 9. Nu am de unde să ştiu care este firma care va cîştiga. Caietele de sarcini au fost pe SEAP, totul se derulează în sistem electronic, noi n-avem nici o treabă. Partea de investiţii n-ar fi ţinut de doamna Vornic, chiar m-a surprins şi pe mine decizia doamnei directoare. Cînd am citit de acele acuzaţii cu măsluirea contractului, chiar m-a bufnit rîsul. De la noi se ocupă Serviciul de Achiziţii, investiţia este derulată prin Primărie şi nu se poate interveni. Din cîte ştiu, s-au arătat interesate de acest contract cam 12 firme, acum să vedem cine oferă cel mai puţin”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Contractul de modernizare se derulează prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, documentul fiind parafat anul trecut. Atunci, Bacinschi spunea că lucrările ar trebui să demareze în luna martie a acestui an, termenul prevăzut fiind depăşit, din motive interpretabile. Procesul de modernizare ar trebui să se deruleze timp de 15 luni. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.