Educație

La Mulţi Ani, Ionel Bandrabur!

Valentin Muscă
19 apr 2012 1739 vizualizări
Casa de Cultură din Panciu organizează astăzi, la orele 11.00, sărbătorirea celui mai cunoscut autor păncean în viaţă – scriitorul Ionel Bandrabur. Lansarea lucrării coincide şi cu aniversarea acestuia, prilej pentru pănceni de a felicita autorul care se apropie de vîrsta patriarhilor biblici.

”La eveniment am invitat toţi scriitorii vrînceni care doresc să fie alături de dl Bandrabur, mai ales că aniversează o cifră simbolică, iar lucrarea care va fi lansată este de fapt o reeditare a romanului «Un student de altădată», apărută în 1987, cînd nimeni nu spera să trăim timpurile de astăzi”, ne-a spus Antoaneta Zanfir, directoul Casei de Cultură din Panciu. Trebuie reţinut că Ionel Bandrabur a debutat ca poet la sfîrşitul anilor 30, a studiat cu Lucian Blaga la Sibiu între 1941-1945, a făcut presă culturală, iar debutul în volum s-a produs în anii cînd abia se năşteau părinţii noştri, "Vrajitorul de cuvinte"(1940). După o traversare a deşertului de trei decenii, Ionel Bandrabur a reintrat în circuitul valorilor după 1970, publicînd peste 20 de volume de proză şi aforisme. La Mulţi Ani, dle Ionel Bandrabur! (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.