Educație

780 de profesori se lupta pentru titularizare

Camelia Stănilă
5 iun 2006 1049 vizualizări
Directorii au fost atentionati sa faca tot posibililul pentru realizarea planului de scolarizare.

In acest an, nu mai putin de 784 de vrinceni s-au inscris pentru examenul unic de titularizare, ce va avea loc pe 17-18 iulie. Numarul acestora este mult mai mare comparativ cu anul trecut, cind putin peste 700 de persoane au dorit sa ocupe un post in invatamint. Desi exista circa 830 de posturi - 285 catedre titularizabile, 351 netitularizabuile complete si 195 incomplete - situatia va fi cu siguranta dificila la anumite discipline, unde numarul posturilor titularizabile, cu valabilitate de 4 ani, este redusa. Anul acesta exista doar 285 de posturi titularizabile, fata de 335 anul trecut. In plus, oficialii din invatamint au atras atentia ca la anumite discipline s-ar putea crea probleme din cauza nerespectarii planului de scolarizare. "In citeva cazuri, directorii spun ca exista posibilitatea ca grupa de gradinita sau clasa I sa nu se realizeze intrucit nu se intruneste numarul de copii. Intrucit metodologia spune ca nu se pot face titularizari pe posturi cu viabilitate mai mica de 4 ani, acum sintem pusi in situatia ca aceste norme didactice sa nu mai fie viabile. De aceea, trebuie sa faceti orice efort ca sa realizati planul de scolarizare. Se poate spune ca ceea ce am afisat nu este real. Sinteti raspunzatori pentru planul de incadrare", a atras atentia inspectorul general adjunct al ISJ, Stan Rogoz, la ultima intrunire cu managerii din scoli. Ca si in alti ani, cele mai multe posturi vacante sint la romana (44 posturi titularizabile, 31 netitularizabile si 8 incomplete), limbi straine (engleza - 39 posturi titularizabile si 16

netitularizabile; franceza - 34 posturi titularizabile, 21 netitularizabile), invatatori (26 postrui titularizabile, 54 netitularizabile) sau educatoare (20 posturi titularizabile, 48 netitularizabile). La matematica exista 11 posturi titularizabile si 15 netitularizabile vacante, pe cind la religie sint 31 titularizabile si 22 netitularizabile. Daca la unele discipline exista chiar si mai multi candidati pe un loc, la altele exista riscul de a ramine cu catedrele descoperite. In intervalul 7-9 iunie, persoanele care au depus dosare pentru un post in invatamint vor trebui sa verifice si sa semneze fisele de inscriere editate de calculator. Sefii Inspectoratului Scolar au atras atentia ca doar semnarea acestor fise da dreptul candidatilor de a intra in examen. Absolventii din 2006 care s-au inscris la concurs, in speranta unei cariere in invatamint, sint asteptati pe 11 iulie pentru a depune adeverinta de bsolvire a examenului de licenta, in caz contrar nu vor putea fi primiti la concursul unic din 17-18 iulie. Optiunile pentru un anumit post se fac pe 26-27 iulie, in timp ce pe 28 iulie are loc repartizarea computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor, a profesorilor care au luat peste 7.00 la concursul de titularizare. Candidatii vor putea afla rezultatele atit la sediul ISJ, cit si de pe internet, la adresa http://titularizare.edu.ro. A doua repartitie computerizata are loc pe 4 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.