Educație

Info-Educatie: Le Trou: Film frantuzesc la clubul cinefililor

Sorin Tudose
17 apr 2012 1373 vizualizări
Clubul Cinefililor Athenaeum Focşani vă propune pentru această săptămînă un film franţuzesc despre o tentativă de evadare dintr-o închisoare. Le Trou/Gaura este unul dintre cele mai autentice filme cu şi despre evadări şi a fost lansat în 1960

Le trou, al marelui regizor francez Jacques Becker, este un extraordinar film de suspans centrat în jurul eforturilor unor prizonieri de a evada dintr-o închisoare, în anul 1947. Filmul este inspirat dintr-o încercare de evadare la care a participat unul dintre actorii principali. Din punct de vedere logistic, este unul din cele mai bogate filme făcute vreodată, se arată într-o descriere postată pe blogul clubului. Aşadar, toţi cei pasionaţi de film pot veni joi la Ateneul Popular, la ora 18.00 pentru a vedea un film special. (S. T.)


Jurnalism în revista elevilor


Redacţia revistei online Elevul Vrîncean invită toţi elevii din judeţ să scrie articole pentru cel de-al doilea număr al publicaţiei. “Pentru că ne dorim să aflăm părerile cît mai multor elevi în legătură cu implicarea, responsabilitatea (sau opusul acestora) tinerilor, lansăm această temă. Aşteptăm opinii de la activităţi, păreri personale legate de implicare şi responsabilitate, descrieri ale unor evenimente în care s-a ţinut cont de aceste două caracteristici”, scriu cei de la elevulvrincean.eu. Aşadar, cei care vor să scrie despre implicare şi responsabilitate sînt rugaţi să  trimită un e-mail pe adresa publica@elevulvrancean.eu cu articolul însoţit de nume, clasă/ liceu. Materialul va fi publicat pe site. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.