Educație

Bile albe si negre pentru scolile vrincene

Camelia Stănilă
2 iun 2006 802 vizualizări
Seful Inspectoratului Scolar a prezentat ieri aspectele negative si pozitive descoperite in scoli. Acesta a spus ca la Prefectura si Primarie vor fi realizate expozitii de fotografie, cu imagini din scoli.

Directorii unitatilor de invatamint din judet, prezenti ieri la sedinta de lucru cu sefii din Inspectoratul Scolar, au primit "un dus rece" din partea "generalului" Danut Popoiu. Acesta si-a exprimat nemultumirile cu privire la anumite aspecte descoperite in controalele neanuntate de prin scoli, insa i-a si laudat pe unii manageri din mediul rural, pentru felul in care arata scolile pe care le conduc. "Sint nemultumit de ceea ce se intimpla in judet. Indisciplina dumneavoastra se transmite in cancelarie si de acolo mai departe. Cind am hotarit in toamna sa inchidem portile unitatilor scolare se pare ca nu prea ati fost de acord cu aceste masuri, pentru ca daca atunci le-ati dus la indeplinire, acum doar in citeva unitati mai vad ecusoane in pieptul elevilor si sint legitimat la intrare. Dupa ce am spus ca nu dau avize pentru banchete am descoperit ca s-a plecat fara nici o problema de vineri dimineata. Sint nemultumit de frecventa la ore a elevilor si rezenta profesorilor la clasa. Nimeni nu vrea sa inteleaga ca ceea ce se intimpla la clasa a XII-a este urmat si de clasele a X-a si a XI-a. Sint multe ore care nu se fac, insa in condica nu apar absente. Aceste lucruri se vor reflecta in calificativele pe care vi le vom da la toamna", sint citeva din apostrofarile adresate de Danut Popoiu directorilor de scoli. Multe dintre firmatiile "generalului" s- au referit la conditiile gasite in unele unitati din mediul rural. Cele

spuse de seful ISJ au fost argumentate prin prezentarea fotografiilor realizate in unitatile de invatamint, aceasta fiind prima actiune de acest gen, de la lansarea ideii de realizare a unui album al fiecarei scoli vrincene, in care sa se surprinda evolutia acesteia in timp. De altfel, seful ISJ le-a spus managerilor ca in holul Prefecturii si al Primariei vor fi realizate expozitii permanente de fotografii, cu imagini din scolile vrincene.


Imagini ... de vazut lunea si vinerea


Fotografiile realizate in cadrul inspectiilor au fost grupate pe trei categorii - "De vazut lunea" (cind ne facem planuri, dupa cum a explicat Danut Popoiu), in care au fost incluse toate neajunsurile gasite prin scoli, "De vazut vinerea", imagini care surprind aspecte placute, si "Copiii nostri", imagini cu elevii vrinceni. Prima categorie a fost si cea mai comentata, avind in vedere ca au fost scoase in fata grupuri sanitare insalubre, sobe si magazii de lemne care stau sa cada, dulapuri cu geamuri sparte, materiale didactice depozitate alandala, curti brazdate de santuri, gunoaie etc. Danut Popoiu a dat exemple concrete in care directorii au fost anuntati de vizita sa si astfel au reusit sa simuleze onditii "perfecte". "Intr-o scoala din Chiojdeni am gasit sticle umplute cu nisip, folosite ca materiale sportive. Am gasit dulapuri pe care le cunosc de pe vremea cind eram elev si pe deasupra pline de praf. In alte localitati am gasit mobilier care nu mai era necesar, dar depozitat in curte. La Scoala cu clasele I-IV Pufesti am gasit lemne umede si pline de mucegai, depozitate chiar in scoala. Tot aici am fost legitimat la intrare, iar cind am cerut caietul sa vad persoanele care vizitasera scoala am descoperit ca eu sint primul. Iar elevul de serviciu notase datele pe caietul de teme. Dati-mi voie sa fiurevoltat!", sint doar citeva din explicatiile care au insotit fotografiile prezentate directorilor. Printre unitatile scolare care au conditii improprii s-au mai numarat cele din Burca, Buda, Padureni sau Batinesti. Pe de alta parte, au fost date ca exemplu pozitiv si anumite aspecte descoperite in scoli ca Livezile, Bontesti,

Cirligele, Paltin, Haulisca, Spinesti sau Vrincioaia. Inspectorul general Danut Popoiu le-a mai atras atentia directorilor sa se ocupe de igienizari, pe timpul vacantei de vara, chiar daca scolile sint propuse pentru a intra in reabilitare. Oficialii din ISJ au mentionat ca si aceste aspecte vor fi luate in calcul la acordarea calificativelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.