Educație

Doi elevi din Moldova au deschis STEV 2006

Valentin Muscă
1 iun 2006 1323 vizualizări
Ieri a batut gongul editiei a XXIV-a a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni. Daca anul trecut au fost doar sapte trupe, acum avem noua formatii liceale din Focsani si Adjud care se bat pentru marele premiu.

Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" Focsani a deschis Stagiunea Teatrala a Elevilor Vrinceni, editia 2006, care se desfasoara pentru trei zile la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" din Focsani. Pe textul Nataliei Cebanu si a lui Petru Fistoc, indrumati de actorul Florin Rogoz, tinerii artisti, elevi din Republica Moldova, au interpretat un text original, ca si titlul, "We don\'t need no...". "Stagiunea din acest an a readus Liceul de Arte la sarbatoarea teatrului tinar, iar spectacolul cu care s-a prezentat in concurs este scris de doi elevi veniti din Republica Moldova la Focsani", ne-a spus directorul Casei de Cultura, Aurel Oborocea, organizatorul manifestarii. De la orele 13:00, Grupul Scolar de Electrotehnica a interpretat piesa "In cautarea sensului pierdut", o adaptare dupa Ion Baiesu, sub indrumarea Alinei Rebega. Dupa amiaza teatrala s-a incheiat cu spectacolul Grupului Scolar Agricol, al carui indrumator este un fost "stefist", acum student la teatru, Eduard Cirlan. La lasatul serii, cuzistii au incercat sa dea lovitura cu un spectacol realizat dintr-un colaj de texte de Dumitru Solomon si Eugen Ionescu. Indrumatorii trupei sint Elena Visinescu si vrinceanca Roxana Girleanu, studenta la teatru. Astazi STEV-ul ofera alte patru spectacole, dupa cum urmeaza: orele 10:00 - Liceul cu Program Sportiv, cu piesa "Bulevardul Impacarii", adaptare dupa Aurel Baranga, indrumator Daniel Oana; orele 3:00 - Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cu "Flecarelile femeilor", adaptare dupa Carlo Goldoni, indrumator Claudiu Gabriel Nistor; orele 16:00 - Grupul Scolar Industrie Usoara, cu "Jocul dragostei si al intimplarii", adaptare dupa Marivaux, indrumator George Nastase; orele 19:30 - Colegiul National Unirea, cu "Desteptarea primaverii", de Frank Wedekind, indrumatori Adrian Damian si Adriana Bordeanu. "Ultima zi am rezervat-o trupei Liceului «Emil Botta» din Adjud. Anul acesta cu adjudenii am facut un pas catre o extindere a manifestarii catre celelalte orase din judet. Speram ca la anul sa avem si trupe din Odobesti, Panciu si Marasesti. Prezenta trupei din Adjud la Focsani se datoreaza in parte inimoasei profesoare Mirela Tomita", ne-a mai spus Aurel Oborocea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.