Educație

Infoeducaţie:Admiterea la Univerisităţi, doar pe baza de examen

Sorin Tudose
10 apr 2012 1364 vizualizări
Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba şi-a pus lumea universitară în cap, dar şi foarte mulţi elevi. Acesta doreşte ca încă din acest an universităţile din ţară să îşi primească viitorii studenţi doar pe baza unei medii între nota de la Bacalaureat şi cea de la un examen susţinut la facultatea dorită.

În acest sens, media generală obţinută în cei patru ani de liceu nu ar mai conta. “Încurajăm reintroducerea unor probe scrise sau orale la admitere în universitate. De asemenea, întrucît a existat un bacalaureat riguros, iar în acest an dorim unul la fel, universităţile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru că există diferenţe mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate însemna doar 8 la altul. Trebuie să recunoaştem că există această diferenţă, de aceea interzicem folosirea la admitere a mediilor din timpul anilor de studiu. Ne bazăm pe un bacalaureat corect, a cărui notare este identică în toate unităţile de învăţămînt”, a spus Cătălin Baba, ministrul Educaţiei. Rămîne de văzut modul în care se va aplica Ordinul de Ministru şi mai ales de cînd. (S. TUDOSE)


Clubul Cinefililor intră în vacanţa de Paşti


Joia aceasta iubitorii filmelor clasice vor lua o pauză de o săptămînă dat fiind faptul că toată lumea este prinsă cu pregătirile pascale. Aşadar, Clubul Cinefililor Athenaeum Focşani nu va proiecta nici o peliculă, dar vă invită joi, 19 aprilie pentru a vedea filmul franţuzesc „Gaura” din 1960 în regia lui Jacques Becker. Filmul este o ecranizare avînd la bază o întîmplare adevărată cu o tentativă de evadare la care a participat chiar autorul, acesta jucînd în film acelaşi rol din viaţa reală. Cei de la club spun că cel mai probabil filmul descris ca fiind o capodoperă nu a mai rulat în cinematografele din ţară, poate cel mult în cinemateci. Dacă vreţi să vedeţi despre ce e vorba veniţi joi 19 aprilie, ora 18.00 la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.