Educație

Info-Educaţie: Liceul Cuza se mîndreşte cu olimpicii săi

Sorin Tudose
9 apr 2012 2088 vizualizări
Elevii Colegiului Naţional “Al.I.Cuza” Focşani, participanţi la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, s-au întors acasă cu premii.

Eleva Diana Berheci, îndrumată de profesoara Alina Maiereanu, a obţinut premiul I la chimie şi premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică. Al doilea premiu I a fost obţinut la limba italiană, de către eleva Iolanda Surkos. Tot la chimie, elevii Răzvan Olariu şi Vlad Tălmaciu, îndrumaţi de profesoarele Alina Maiereanu şi Maria Pleş, au obţinut menţiuni speciale. La fizică Tudor Dodoiu (prof. Nicolae Pintilie) a luat o medalie de argint, iar Mihnea Nistoroiu (prof. Emilia Poll), a obţinut o menţiune. La romană, Adela Rovenschi (prof. Teodora Bentz) a obţinut şi ea un premiu special. La matematică Lavinia Dragne (prof. Gicuţa Dochoiou) a obţinut medalia de bronz. Şi Oana Ghibirdic (prof Adrian Canae) a obţinut locul 10 pe ţară la logică. „Munca depusă de aceşti elevi deosebiţi şi de profesorii care i-au îndrumat a dat astfel rezultate, probînd din nou calitatea actului educaţional din Colegiul Naţional AL. I. Cuza”, transmit reprezentanţii şcolii. (S. TUDOSE)


„Şcoala altfel” a adus peste 1.200 de elevi în biblioteci


Săptămîna “Şcoala Altfel” a adus la bibliotecile din judeţ peste 1.200 de elevi în decursul a cinci zile, după cum a anunţat Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea. „Peste 1.200 de elevi, din 20 de unităţi de învăţămîmt din Focşani şi din judeţ, au păşit pragul bibliotecii şi au desfăşurat activităţi de cunoaştere, dezvoltare personală, activităţi de încurajare şi promovare a lecturii. De asemenea, bibliotecile orăşeneşti şi comunale, din tot judeţul au găzduit evenimente din programul Şcoala altfel dovedind că biblioteca publică este un factor important în procesul de educaţie”, transmit reprezentanţii bibliotecii. Printre participanţi s-au numărat elevii de la Cuza, Unirea, Pedagogic, dar şi elevi de la Şcoala „Ion Basgan”, Şcoala „Ştefan cel Mare” respectiv mai multe grădiniţe. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
anca, acum 4397 zile, 23 ore, 58 minute, 51 secunde
Felicitari doamnei Alina Maiereanu pentru rezultatele remarcabile obtinute cu elevii!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.