Educație

Dezvelire placă memorială la Şcoala din Andreiaşu de Sus

Sorin Tudose
9 apr 2012 2791 vizualizări
Clădirea a fost ridicată prin stăruinţa cadrelor didactice şi a cetăţenilor

Vinerea trecută a fost organizată la şcoala din Andreiaşu de Sus o festivitate de dezvelire a unei plăci memoriale. “Această şcoală a fost construită în perioada 1985-1990 la iniţiativa învăţătorilor Ionel Pîrlea şi Radu Negru, cu sprijinul cetăţenilor din satul Andreiaşu de Sus”, stă scris pe placa de pe şcoală, spre aducere aminte. La festivitate au participat primarul comunei, Ionel Budeanu, cadrele didactice, elevii şi localnicii. Cadrul didactic Ionel Pîrlea a relatat cum s-a înălţat şcoala: „În perioada 1976-1989 am fost învăţător în satul natal Andreiaşu de Sus. Acolo era o şcoală gimnazială construită din lemn în timpul celui de-al doilea război mondial. Pereţii exteriori erau înveliţi cu scîndură (tăbănuiţi), de aceea profesorii care veneau din alte locuri îi spuneau «cantonul părăsit». A fost prima şcoală gimnazială pentru comunele Andreiaşu, Reghiu şi Mera. O lungă perioadă am fost directorul acelei şcoli, iar în 1984 am primit nişte bani pentru reparaţii capitale. M-am gîndit că nu are sens să-i stric pentru reparaţii, ci mai bine plec cu o construcţie nouă. Ideea mi-a fost susţinută de prim- vicepreşedintele de atunci, dl Costea. Aşadar, în perioada 1985-1990 am ridicat, cu sprijinul cetăţenilor din sat, o construcţie nouă din bolţari cu patru săli de clasă, grădiniţă, cabinet director, cancelarie, toaleta interioară. În 1990 eu am plecat la Focşani, iar clădirea a fost adusă la stadiul final datorită primarului Budeanu”, relatează Ionel Pîrlea. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.