Educație

Info-Educaţie: Obiceiuri de Paşte promovate la Năruja

Ziarul de Vrancea
8 apr 2012 1743 vizualizări
Biblioteca Publică Năruja şi-a dat mîna cu şcoala pentru promovarea cărţii, a localităţii şi obiceiurilor păstrate din străbuni. În săptămîna „Şcoala Altfel” s-a promovat în special scriitorul de cărţi pentru copii Hans Christian Andersen, săptămîna fiind dedicată cărţii pentru copii şi tineret la nivel mondial

Invitaţi la bibliotecă împreună cu educatoarea Răuţă Voicuţa, cei mici au răsfoit cărţile şi au profitat şi de centrul de acces la internet, deschis cu ajutorul unei donaţii IREX România. Cum se apropie Paştele, s-au promovat şi tradiţiile locale. Clubul de folclor al Bibliotecii a prezentat pe scena Căminului Cultural Obiceiuri laice de Paşti: Vălăritul, Surăţia şi Scosul fetelor la horă. Cîntecele şi jocul vrîncenesc au smuls ropote de aplauze de la elevii musafiri din Valea Sării. Tot cu acest prilej elevii au avut ocazia să vizioneze lucrările premiate la nivelul Parohiei Năruja, în cadrul proiectului educaţional ”Alege Şcoala”, organizat de Patriarhia Română, după cum ne-a transmis bibliotecara Adriana Bratie. Proiectul promovează comportamente şi atitudini pozitive faţă de şcoală şi semeni. Astfel elevii celor două şcoli au vizionat PPT-uri avînd ca temă ”Şcoala Mea” şi au citit interviul realizat de eleva Scarlat Mirela cu preotul Vasile Bratie despre cum era şcoala anilor 70. (S. V.)

Concurs de scurtmetraj, eseu şi fotografie pentru elevi


Consiliile şcolare ale elevilor din cadrul Colegiului Naţional „Unirea” Vrancea şi Colegiul Naţional „Gh. Vrînceanu” Bacău au lansat un concurs de scurtmetraj, eseu şi fotografie dedicat elevilor acestor două licee. Concursul este bazat de tema „Cărţilor şi a Drepturilor de Autor” şi a fost lansat la începutul lunii, cu ocazia competiţiilor sportive între cele două instituţii, întrecere devinite tradiţionale. Elevii de la liceele menţionate anterior pot trimite lucrările în format electronic reprezentanţilor consiliilor şcolare ale elevilor, pînă pe 1 mai. Ziua de 23 aprilie a fost declarată de către UNESCO ca fiind Ziua Internaţională a Cărţilor şi a Drepturilor de Autor. În mod evident, scopul acestei zile este acela de a promova lectura şi drepturilor de autor. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.