Educație

Spectacol şi picturi scoase la licitaţie pentru copiii cu autism

Raluca Manolache
6 apr 2012 1638 vizualizări
La eveniment va participa şi micuţa violonistă Mălina Raluca Ciobanu, de la Iaşi, care a transmis un mesaj din suflet copiilor cu autism

Oamenii de afaceri din Vrancea care de-a lungul timpului s-au implicat în dezvoltarea Centrului regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ’ sînt invitaţi astăzi să participe la evenimentul caritabil “Vis albastru”. Este vorba despre o acţiune caritabilă, care se va organiza în Promenada Mall. Vor fi scoase la licitaţie mai multe lucrări donate de zece artişti plastici din ţară care au decis să se alăture campaniei iniţiată de Asociaţia Speranţa Andradei din Focşani şi Centrul “Micul Prinţ”. De asemenea, vor fi scoase la licitaţie lucrări dedicate sărbătorilor pascale, realizate de elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Elena Doamna. Atmosfera va fi întregită şi de copiii artişti. La acest eveniment va participa şi micuţa violonistă Mălina Raluca Ciobanu, din Iaşi. Deşi are doar 14 ani, tînăra a susţinut pînă la această vîrstă cinci concerte cu orchestrestele Filarmonicii din Ploieşti, Iaşi, Botoşani şi Bacău. “Ştiu ce cumplită este această boală şi ce greu se tratează, dar există mari şanse ca starea acestor copii să se amelioreze, dacă este tratată din timp. Aşa cum şi eu sînt ajutată de mulţi oameni inimoşi, care mi-au apreciat talentul, tot aşa mă simt şi eu obligată de-ai ajuta pe aceşti copii să se poată bucura de viaţă, nu să trăiască într-o zonă gri. Văd, dar nu se pot bucura de culorile minunate ale florilor. Aud, dar nu se pot bucura de sunetul muzicii, sînt iubiţi dar nu pot iubi, la rîndul lor. Sper că într-o zi să se poată bucura şi de concertele mele, dacă tratamentul lor va da roade, şi atunci voi concerta din nou, sărbătorind cu ei victoria asupra bolii”, spune Mălina Raluca Ciobanu într-un mesaj trimis redacţiei. Şi Maria Cristina Crăciun, din Galaţi, de 11 ani, dar şi Georgiana Panait, din Gugeşti, îi vor încînta pe cei prezenţi şi vor încerca să convingă astfel cît mai multe persoane să-şi întoarcă privirea către copiii cu autism. Campania de conştientizare asupra acestei afecţiuni a continuat şi pe parcursul acestei săptămîni. În zilele de 4 şi 5 aprilie s-au desfăşurat  atelierele interactive de creaţie la care au participat copiii din grădiniţele Regatul Poveştilor şi Grădiniţa nr. 18, precum şi copiii care au venit la Promenada Mall însoţiţi de părinţi. Şi ieri copiii au participat la pictarea unui banner – puzzle uriaş în culorile autismului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.