Educație

Jandarmi premiaţi pentru că au salvat o sută de oameni din nămeţi

Raluca Manolache
5 apr 2012 1725 vizualizări
Recompensele nu înseamnă însă mai mulţi bani la salariu

Jandarmi vrînceni au fost premiaţi pentru că au scos oamenii din zăpadă în zilele grele din luna februarie. Conform Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române i s-a conferit emblema de merit „Acţiuni umanitare” clasa a II-a locotenent colonelului Ticu Vasilescu, iar distincţia de serviciu pentru „îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate” a fost acordată locotenent colonelului Valentin Paul Modreanu, plutonierului adjutant Sorin Pîslaru şi plutonierului Virgil Burcezan. Oficialii Jandarmeriei spun că militarii ai fost răsplătiţi astfel „pentru actele remarcabile în executarea misiunilor de sprijinire a populaţiei afectate de viscol şi ninsori, prin salvarea vieţii unor persoane, prin transportul de alimente şi materiale de strictă necesitate către populaţia aflată în localităţi izolate, precum şi deschiderea căilor de comunicaţie, punîndu-şi în pericol propria sănătate şi integritate fizică”, după cum au transmis reprezentanţii IJJ Vrancea. Aceştia au fost recompensaţi şi pentru rezultatele bune şi foarte bune obţinute în activitatea profesională, coordonarea, îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor încredinţate şi pentru îndeplinirea în condiţii deosebite a misiunilor încredinţate. Jandarmii vrînceni au fost aproape în această iarnă de sinistraţii din iadul alb. Conform unei situaţii prezentate în şedinţa ATOP, rezultatele acţiunilor jandarmilor în iarna care tocmai a trecut se concretizează în 102 persoane salvate, 137 case curăţate de munţii de zăpadă, 1 cimitir deszăpezit, 41 autovehicule deszăpezite, 15 drumuri deblocate (uliţe, căi de acces) şi asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul distribuirii a 69.550 kg ajutoare/alimente, 3.000 conserve carne, 13.750 kg deşeuri fag. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4374 zile, 21 ore, 44 minute
unii din cei premiati au vazut zapada pe geamul biroului sau din VW..deci..
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.