Educație

Hidroelectrica va repara acoperişul Şcolii Urecheşti

Mihai Boicu
3 apr 2012 1575 vizualizări
O parte din acesta s-a prăbuşit în luna februarie, din cauza greutăţii zăpezii u prefectul Hornea l-a acuzat pe primarul Danţiş că nu a vrut să se implice, în timp ce edilul susţine că a făcut numeroase demersuri

Prefectura a găsit un sponsor pentru a repara acoperişurile Şcolii nr.  1 Urecheşti şi ale grădiniţei, care s-au prăbuşit sub greutatea zăpezii în luna februarie. Firma care s-a angajat să efectueze lucrările este Hidroelectrica, ai cărei reprezentanţi au fost ieri la faţa locului, împreună cu prefectul Sorin Hornea. „În funcţie de evaluarea pe care o vom face vom stabilit cum vom repara acoperişul”, a spus Valentin Damian, şef atelier Hidroelectrica Siret. Acesta a precizat că la nivelul societăţii există un fond pentru asemenea situaţii. „Primăria nu a vrut să se implice şi a trebuit să găsim noi o soluţie. (...) Lipsta banilor nu poate fi invocată tot timpul. Eu sînt convins că prin forţe proprii puteau fi efectuate reparaţii”, a spus prefectul Sorin Hornea. La Şcoala nr. 1 Urecheşti învaţă 150 de copii din clasele I – VIII, în timp ce la grădiniţă sînt înscrişi 45 de copii. Sub acoperişul spart de la şcoală se află trei săli de clasă, dar şi arhiva unităţii. „Jumătate din şcoală este construită în jurul anului 1890, iar cealaltă jumătate în 1966. Grădiniţa a fost ridicată în 1978. Reabilitarea şcolii a fost începută în anul 2006, dar nu s-au dat decat aproximativ 2 miliarde lei vechi din investiţia totală a de 17 – 18 miliarde lei vechi. Din aceşti bani am decis să punem măcar termopane, dacă altceva nu s-a putut face”, a declarat Silvia Perişan, directorul unităţii. Proiectul privind lucrările de reparaţii a fost depus la Prefectură de tatăl unuia dintre elevi, Costel Cucută, care s-a implicat ca un reprezentat al Inspectoratului de Stat în Construcţii să realizeze documentaţia.


Primarul spune că a trimis „30 de adrese”


Primarul Vasile Danţiş îi răspunde prefectului Hornea că a făcut nenumărate demersuri pentru repararea acoperişului, la Inspectoratul Şcolar, dar şi la Prefectură. „Dl prefect nu are habar pe ce lume trăieşte, are 30 de adrese trimise referitor la această şcoală. În februarie, subprefectul a venit să împartă ajutoare în comună şi a spus că e mai important să meargă la mînăstire. Duminică, 12 februarie, s-a prăbuşit acoperişul, am luat materiale de la oameni şi l-am înălţat. Eu l-am rugat de atîtea ori pe domnul prefect, dar nu a vrut să ne sprijine nici în Comitetul Judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă, nici printr-un proiect de hotărîre de guvern”, a declarat primarul Danţiş. După amiază, Instituţia Prefectului a trimis un comunicat de presă în care susţine că nu a găsit colaborare pe plan local. „Problema putea fi rezolvată pe plan local, cu forţă de muncă din cadrul comunităţii, însă ne-am confruntat cu răspunsul <>. Nici Prefectura nu are fonduri, în schimb eu ca prefect am voinţă. Aşa că am căutat sponsori şi am găsit. Mulţumesc Hidroelectrica pentru sprijinul acordat! Sîntem mulţumiţi că putem ajuta 160 de elevi să meargă la şcoală şi să înveţe în condiţii civilizate, fără teama că tavanul s-ar putea prăbuşi peste ei din cauza infiltraţiilor”, a declarat prefectul Hornea. Comisia de evaluare a pagubelor a constatat că acoperişul Şcolii este afectat pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gimi_love22, acum 4397 zile, 9 ore, 33 minute, 4 secunde
felicitari taticului care s-a implicat si a redactat proiectul p reparatia scolii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.